„A mai napig tanulok.”

„Mindenki élvezte a Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen szervezett – középiskolásoknak, frissen érettségizetteknek és fiatal álláskeresőknek szóló – „Tanulj SzakMÁt!” pályaorientációs rendezvényt, amelyen részt vett minden felnőttoktatásban érintett intézmény, elsősorban a szakképzési centrumok és az ország legnagyobb munkáltatói.

Fotó: Mészáros Károly

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát saját külön standdal képviselte a BKIK Oktatási és Szakképzési Igazgatósága és Kézműipari Tagozata. A rendezvényen lelkesítő mintákat állítottak a fiatalok elé és a színpadra, hogy lássák, ha valaki magas szinten műveli a szakmáját, s elmélyül annak mélységeibe, olyan karriert tud befutni, mint a meghívott vendégek, akik java része kamarai tagként vesz részt a gyakorlati szakképzésben is, mint például Hajas László.

Fotó: Mészáros Károly

A sikeres szakmák mesterei között szerepeltek a szépség nagykövetei. Előadás hangzott el „Ami szem-szájnak ingere”, valamint „Lépésről lépésre a divatvilágban” címmel. Volt szórakozás, zene, móka, kacagás. Bemutatkozott a Máv-Csoport, Mindenkinek nyitott a pálya! elnevezésű szakmai blokkjában. A börze napirendjére tűzte a felnőttoktatás kiemelt szerepét és fontosságát, továbbá komoly karrierrel kecsegtető szakmákat népszerűsített, mint „A Print, a Te jövőd, avagy legyél Te is nyomdász! felhívással.

A nemzetközi tapasztalatszerzés esélyéről is szó esett, az európai uniós tanulási, szakmai gyakorlatok, a nyelvtanulás és az önkéntesség lehetőségek felsorakoztatásával. Külön hangsúlyt kapott a munkaerő-piaci versenyben a fiatalokat ernyőként segítő Meló-Diák Mentorprogram. Az agrárszakmák a duális képzésben résztvevői megtudhatták, hol helyezkedik el a dísznövénykertészet, a virágkötészet és a parképítés a közoktatásban, milyen képzési és gyakorlati helyszínek várják a tanulni vágyókat a fővárosban. A szakma és a sport találkozásaként jelent meg „A tisztaság fél egészség – tisztítástechnológiai szakmák fórum Miért ipari alpinista? szakértőinek tolmácsolásában.

Az esemény társházigazdája Quitt László BKIK Pályaorientációs munkatárs volt.

Hivatalos közlemény:
Tanulj Szakmát Börze

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink