Adatvédelmi nyilatkozat

ADATVÉDELEM

Kérjük, hogy az alábbiakat figyelmesen olvassa el, mert az itt található információkat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), mint adatkezelő minden olyan esetben alkalmazza, amikor Ön a BKIK weboldalán keresztül olyan szolgáltatást vesz igénybe, amelyhez a személyes adatainak megadása szükséges. A személyes adatait Ön önkéntesen szolgáltatja. Amennyiben Ön a korábban igénybe vett szolgáltatást nem kívánja tovább igénybe venni, biztosítjuk a szolgáltatás igénybevétele megszüntetésének lehetőségét. Az Ön által szolgáltatott személyes adatokat kizárólag arra a célra használjuk, amelyre Ön azt szolgáltatta. A személyes adatait harmadik személynek nem adjuk ki, azokat kizárólag a BKIK-n belül kezeljük.

Általános tudnivalók
A személyes adatokat a jogszabályokkal összhangban, tisztességes módon kezeljük. A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmakat az Adatvédelmi Törvény rendelkezéseivel összhangban alkalmazzuk.

A BKIK tiszteletben tartja és védi azok személyes adatait is, akik weboldalán keresztül kapcsolatba kerülnek vele. A BKIK által végzett adatkezelésre különösen az alábbi jogszabályok az irányadóak:

  • 1992. évi LXIII. tv. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
  • 1995. évi CXIX. tv. a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről
  • 1998. évi VI. tv. az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során
  • 2001. évi CVIII. tv. az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
  • 2008. XLVIII. tv. a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara komolyan veszi személyes adatainak védelmét. Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük az Ön számára, és ennek keretén belül frissítjük holnapunkat, ill. telepítünk új technológiákat, ami szükségessé teheti ezen adatvédelmi elvek módosítását. Ezért azt javasoljuk, hogy rendszeresen olvassa át adatvédelmi tájékoztatónkat.

1. Kiadó
A www.bkik.hu honlap kiadója a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. fsz.
Postacím: 1535 Budapest, Pf. 903
Telefon: +36 (1) 488 2000
Fax: + 36 (1) 212 4844
E-mail: ugyfelszolgalat@bkik.hu

2. A honlap megtekintése
A www.bkik.hu honlap megtekintése során egy protokollfájlban adatok kerülnek rögzítésre. Ebben a fájlban a következő adatokat tároljuk maximum 3 hónapig: IP cím, a letöltött adat neve, a letöltés dátuma és ideje, az adatforgalom mérete, értesítés, hogy a letöltés sikeres volt-e.
A tárolt adatokat csak és kizárólag honlapunk fejlesztése céljából értékeljük ki. Ha Ön információs anyagokat vagy hírlevelet rendel, nevének és más személyes adatainak megadására kérhetjük. Az Ön személyes döntésén múlik, hogy ezeket az adatokat megadja-e. Adatait kiemelt biztonságú szervereken tároljuk. Az ezekhez való hozzáférés csak külön engedéllyel rendelkező személyek számára biztosított, akik a szerverrel kapcsolatos jogi, gazdasági vagy szerkesztési ügyeket intézik. Önnek bármikor jogában áll, hogy visszavonja személyes adatainak kezelésével kapcsolatban tett nyilatkozatát.

3. Személyes adatok továbbadása harmadik fél részére
A www.bkik.hu honlap látogatóiról a protokollfájlban rögzített adatokat csak abban az esetben adjuk tovább harmadik félnek, ha a törvények vagy bírói végzés arra kötelezi a BKIK-t, ill. ha egy a www.bkik.hu internet infrastruktúráját érő támadással kapcsolatos büntetőeljárás vagy jogkövetés szükségessé teszi. Az adatok üzleti vagy nem üzleti célú továbbadása nem lehetséges.
Az információs anyagok és/vagy hírlevél rendelése során az Öntől beérkező személyes adatokat csak a BKIK-n belül használjuk fel. Ezeket nem adjuk tovább harmadik félnek az Ön kifejezett belelegyezése nélkül.

4. Más szolgáltatók honlapjaira vezető linkek
Honlapunk más szolgáltatók vagy partnerek honlapjaira vezető linkeket is tartalmaz. Nincs befolyásunk arra, hogy ezen szolgáltatók és partnerek betartják-e az adatvédelemre vonatkozó szabályokat.

5. Kapcsolat
Ha kérdései vannak a www.bkik.hu honlappal kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére.
Gazdaságpolitikai és Kommunikációs Iroda
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Tel.: +36 (1) 488 2111; +36 (1) 488 2189
Fax: +36 (1) 488 2188
E-mail: pr@bkik.hu

6. Jogorvoslati lehetőség
Amennyiben a BKIK az adatvédelmi elveinek nem megfelelően járna el, az érintettek jogorvoslattal élhetnek a következő törvények rendelkezései szerint: 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, és az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során.
Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, a következő elérhetőségeken lehet élni:

Név: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 22.
Postacím: 1387 Budapest, Pf. 40.
Telefon: +36 (1) 475 7100
Fax: +36 (1) 269 1615
E-mail: panasz@ajbh.hu
Weboldal: www.obh.hu

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink