Beszámoló: Kínai- Magyar Üzleti Fórum

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. június 2-án nagy sikerű magyar-kínai üzleti fórumot szervezett. A kínai üzleti delegációt a Pekingi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke Zhang Gang úr, és Wu Lanlan igazgató képviselte.

bkikfejlec

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. június 2-án nagy sikerű magyar-kínai üzleti fórumot szervezett. A kínai üzleti delegációt a Pekingi Kereskedelmi és Iparkamara (CCPIT Bejing) alelnöke Zhang Gang úr, és Wu Lanlan igazgató képviselte. A delegáció tagjai voltak a Pekingi Női Szövetség, a Pekingi Önkormányzat Női Kézműves Egyesülete, a Pekingi Kulturális,- Befektetési és Fejlesztési Csoport, a Pekingi Kulturális Innovációs Park, a Pekingi Technológiai Pénzügyi Lízing vállalat, a Pekingi Boda Kaituo Hőenergiai Vállalat, a Boda Hotel, a Boda Ingatlanipari cég, valamint mezőgazdasági és vas és acélipari cégek.

A kínai vállalkozások a következő témákban  kerestek magyar tárgyaló partnereket: turizmus, oktatás, kreatív turizmus-oktatás, tőkebefektetésben érdekelt smart-city technológiák, zöld technológiák,  építőipar, vendéglátásban használt PVC anyagok-, sátrak  gyártása, acélipari,-kézműipari-, és mezőgazdasági termékek kereskedelme, szállodaipar és lízing, fűtéstechnológia, ipari és családi házas új biztonság technikai megoldások rendszere. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részéről dr. Kiss Zoltán elnök köszöntötte a kínai kamarai küldöttséget és röviden beszámolt a magyar-kínai kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, magyarországi kínai befektetésekről és a BKIK és a CCPIT Peking közötti 2012. évi kamarai együttműködési megállapodásról.

A kamara elnökének köszöntőjét követően Pető Ernő a ChinaCham Hungary elnöke tartott rövid szakmai előadást a magyar-kínai üzleti-, és befektetési lehetőségekről. Az elnöki előadásokat követően a kínai fél és cégek mutatkoztak be, majd a magyar vállalkozásoknak lehetőségük nyílt a kínai partnerekkel üzleti tárgyalások folytatására.

A CCPIT Peking alelnöke jelezte, hogy ősszel ismét ellátogatnak egy üzleti delegációval a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarába.

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink