BKIK: Erős vállalkozói érdekképviselet kell

A cél a fővárosi vállalkozói környezet javulása - jelentette ki Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) nemrég megválasztott új elnöke.

Magyar Idők
BKIK: Erős vállalkozói érdekképviselet kell
2016.05.09 – 13. oldal
A cél a fővárosi vállalkozói környezet javulása – jelentette ki Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) nemrég megválasztott új elnöke. A távirati irodának elmondta: ennek érdekében szeretnének eredményesebb kamarai lobbitevékenységet folytatni a fővárosi és az országos döntéshozóknál. Az új elnök programjában szerepel a kamarai munka nyilvánosságának növelése, az ügyfélbarát kamarai szervezet kialakítása, valamint a regisztrált vállalkozásoknak és az önkéntes kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások erősítése is.

Kiss Zoltán jelezte: a BKIK szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatait a fővárossal, az időközben megszűnt kamarai kutatóintézet mintájára munkabizottságot hoznak létre, amelyben minden szakterület képviselteti magát. Emellett a kamara elnökségi ülésein egy-egy, a vállalkozásokat érintő aktuális témát is megtárgyalnak majd, illetve igyekeznek az országos kamarával egyeztetett önálló fővárosi véleményt kialakítani ezekben az ügyekben.

A kamarai tagozatokon belül működő szakmai osztályokat a reálgazdasághoz igazítják, így például a megújuló energia, az egészségügy, a sportvállalkozások területén jöttek létre újabb szakmai osztályok. Továbbra is nyitva állnak a vállalkozások előtt az ingyenes szolgáltatást nyújtó információs és tanácsadó irodák, ahol a piacra jutási lehetőségekről, a hitelekről és uniós pályázatokról kaphatnak információt a tagok, illetve jogi és
adótanácsadást vehetnek igénybe.

*Magyar Idők

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink