ENELFA

A Budapesti Gazdasági Főiskola hosszú évek óta foglalkozik kurzusfejlesztéssel különböző kis- és középvállalkozói célcsoportok számára. A tartalomfejlesztést rendszerint nemzetközi kutatás előzi meg, melyet bilaterális vagy európai projektek keretében végzünk. Külön hangsúlyt kap a pedagógiai megközelítés: a célcsoport függvényében tantermi, e-learning alapú vagy vegyes képzések indulnak.

enelfa

ENEFA – LdV Innovation Transfer Project
ENELFA – Entrepreneurship by E-Learning For Adults
Hivatkozási szám: 2011-1-HU1-LEO05-03632

ENELFA

Az ENELFA projekt a Leonardo da Vinci program Innováció transzfer alprogramjától kap támogatást. A BGF hazai partnere a projektben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A jó gyakorlatok egy neves francia üzleti iskolától (EM Normandie) kerülnek átvételre a hazai, és projektben szintén részvevő, romániai partnerek felé. A transzfer tárgya egy 30 elemből álló modulrendszer és egy speciális, web 2.0 alapú, IKT eszközökön alapuló pedagógiai módszertan. A modulok rugalmasan kombinálhatók, az előálló képzések nem a reguláris felsőoktatás részei kívánnak lenni, hanem különböző felnőtt vállalkozói és leendő vállalkozói célcsoportok igényeit kívánják kielégíteni.

Különös figyelmet fordítunk arra az egyre növekvő rétegre, amelyik nem gazdasági területen dolgozik, de rákényszerül vállalkozást indítani, vagy legalábbis vállalkozásba belépni.

A modulok egyrészt általános vállalkozói készségek és kompetenciák fejlesztését, másrészt ún. transzverzális készségek kialakítását tűzik ki célul. Ez utóbbihoz tartoznak pl. a csapatmunkára, tárgyalási technikákra, pénz- és időmenedzsmentre, önismeretre, ill. önfejlesztésre alkalmas modulok.

Egy modul elvégzéséhez, az interaktív elemek és belső kontrollok abszolválásával együtt átlagosan mintegy 4 órára van szükség. Az alkalmazott információs technikák könnyű hozzáférést és élvezetes egyéni tanulást tesznek lehetővé. Az üzleti szimulációs játék pedig az elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazására biztosít megfelelő terepet.

A magyar partnerek 2013 tavaszán kívánják meghirdetni első, kísérleti képzéseiket.

·        18-18 képzett tananyagfejlesztő oktató Magyarországon és Romániában
·        30 modul adaptációja
·        100 résztvevő a próbaképzéseken
·        személyre szabható képzési program
·        interaktív, egyéni tanulás
·        e-learning és üzleti szimuláció egyedi kombinációja
·        a képzőintézmények és a munka világát képviselő szervezetek együttműködése


ENELFA

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink