Események betöltése

Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád

2017-04-28 - 2017-05-01

Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád – április 28 – május 1., Budapest, XVIII. ker. Kossuth tér

A Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád elnevezéséből talán a kavalkád szó az, amely leginkább kifejezi azt az eseménysorozatot, amelyet a XVIII. kerületi Önkormányzattal karöltve indít a Hungaro EvenTeam Rendezvényszervező Kft. Az Ízkavalkád kísérőrendezvénye a Hofherr–Dutra veterán gépmajális és nyárindító verda találkozó.
A szervezők így fogalmaznak:
– Csupán ízkavalkádnak terveztük, de ahogy egyre jobban belemelegedtünk a szervezésbe, úgy terebélyesedtünk. Őrizve a kerület több évtizedes múlttal rendelkező május elsejei hagyományait, megtoldottuk azt még három nappal.
A Kossuth tér ebben a négy napban áthangolódik vásári területté. Kézművesek és őstermelők várják portékájukkal a látogatókat. A finomságok között a külföldi és a hazai frissensültek mellett a régi ízvilágunkat felidéző kenyérlángosok, töltött serclik és házi rétesek. A háziasszonyoknak, no, nem a tudásuk elbizonytalanításáért, hanem a messzi-távoli főzési és sütési hagyományok megismertetéséért, két portugál mesterszakács nyújt ízelítőt a saját hazájuk, az afrikai Angola, a Zöldfoki Szigetek és Brazília kedvenc ételeiből. A bemutatón elkészített ételek elérhető áron megkóstolhatóak. A hangulatért felelős italokat házi sörfőzdék és a szekszárdi tájegység borai biztosítják.

Felzúgnak a gépek is. De nem akármilyenek. Klasszikus korba lépett traktorok, mezőgazdasági gépek szállnak szembe a kérlelhetetlen idővel, mellettük pedig felturbózott, tuning csodaautók várják az érdeklődőket. A jelszó mindegyikre érvényes: tapintható, simogatható, kipróbálható.

A gyerekeket a Kossuth tér egyik szegletében pónilovaglás, fából készült körhinta, ugrálóvár és homokfestés várja.

Mint minden más fesztiválnak, így a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkádnak is elmaradhatatlan hívogatója a lüktető színpad. Különböző együttesek váltják egymást egész nap a népzenétől kezdve, a világzenén át a popzenéig. Mindenki előtt ismerősen csengenek az alábbi nevek: ABBA, SANTANA, LGT. Csak be kell hunyni a szemet egy pillanatra a felidézésükért. Mintha ők lennének a színpadon! Emlékzenekaraik hamisítatlanul közvetítik a jól ismert dallamokat.
A fesztivál első napján a Budapest Ragtime Band lép a főműsor idejében.

Ízkavalkád plakát 2017-tavasz
Ízkavalkád plakát

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink