Profi vállalkozásvezető – profi vállalkozás tréningsorozata

Ingyenes tréningsorozat a hétköznapok „izomlázának” hatékony kezelésére

“Izomlázunk csak ott lehet, ahol van izmunk, izmunk pedig csak ott lesz, amire gyúrunk” — fogalmazta meg frappánsan élményeit a Profi vállalkozásvezető tréningsorozat* mai workshopjának egyik résztvevője. A jelen levő 70 hús-vér vállalkozó hihetetlen lelkesedéssel “gyúrt” is, mégpedig 4 órán keresztül együtt az előadókkal. Izom helyett azonban szivacsként igyekeztek felszívni magukba a tudást időgazdálkodás, priorizálás és személyiség-alapú kommunikáció témájában. Dr. Béza Dániel, a BKIK XXV. osztály alelnöke, címzetes egyetemi docens széleskörű előadás keretében tanította meg, mik a 21. század igazi időrablói, s hogy ezeket milyen módon iktathatjuk ki az életünkből annak érdekében, hogy az időnket és energiánkat valóban abba fektessük, ami megtérül. A felkészült oktatónak ironikus módon nem sikerült tartania az időkeretet, ami azonban nem saját időgazdálkodási hiányosságai miatt történt, hanem az aktív hallgatóság köréből záporozó kérdéseknek köszönhetően.

Ahogy az időgazdálkodás, úgy a kommunikáció is akkor igazán hatékony, ha figyelembe veszi az egyéni különbözőségeket — tudtuk meg Benyovszky Tündétől, a Bespoke Principles alapítójától és a BKIK HR szolgáltatások osztály tagjától. A workshop keretében a résztvevők önismeretet szerezhettek, felismerve, hogy ők milyen személyiségtípusba sorolhatók a DISC modell alapján. Ezt követően, interaktív formában kész kommunikációs stratégiákat dolgoztak ki a jelenlévők arra, hogyan lehet meggyőzni egy tárgyalási helyzetben vagy akár sales tevékenység során egy tőlünk eltérő személyiségű embert. Benyovszky Tünde szerint a pszichológiai ismeretek használata az üzleti életben olyan fegyver lehet, ami versenyelőnyhöz juttatja a vállalkozókat, hiszen a nap végén minden folyamat és döntés hátterében egy ember áll.

Csillingh Edit, a BKIK Network Marketing szakmai osztályának mentor szakértője is a folyamatos önfejlesztésre motiválta az amúgy is nyitott társaságot. A workshop-ot igazán stílusosan zárta, hiszen előadásával és a résztvevőknek adott gyakorlati feladatában is ötvözte Dr. Béza Dániel és Benyovszky Tünde által korábban elmondottakat. A priorizálás blokkban egy nagyvállalat vezetőjének szerepébe kellett képzelnie magát a közönségnek, és felállítani a prioritásokat, először egyéni szinten, majd csoportosan. A csoportos munka során közös nevezőre kellett jutniuk, tehát meg kellett győzniük egymást, mégpedig úgy, hogy közben használják a személyiség-alapú kommunikáció témájában megismerteket.

Az előadók számára a legnagyobb sikerélményt az jelentette, hogy a vállalkozók már közvetlenül az előadások után instant módon elkezdték használni azokat a technikákat, amelyekre a workshop fókuszált. A rendezvény diadalát pedig az alábbi, több résztvevő szájból is elhangzó kérdés igazolja: “Mikor lesz a következő alkalom?”

A sorozat záró állomásának témája a stressz menedzsment, a kiégés megelőzése, kezelése, valamint a motiváció. Az előadó Drimál István, a BKIK XX. Tanácsadási Osztály elnöke. Időpont: 2017. június 15.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

*A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozatának XXVI. Network Marketing Szakmai Osztálya hat alkalomból álló ingyenes tréningsorozatot indított Profi vállalkozásvezető – profi vállalkozás címmel. Első alkalommal a brand építésről, vezetői kommunikációról, cégküldetésről, egyéni és csapat célok szervezeten belüli összehangolásáról esett szó. Majd a cégformák, az adózási ismeretek, a cégalapítás és az üzleti terv készítésének SWOT analízise, a projektmenedzsment és a hatékony értekezletvezetés kerültek korábban terítékre.

.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink