„A tanácsadó lelki társ az úton, amelyen a menedzsment halad, s akitől folyamatos impulzusokat és azonnali válaszokat várnak”

Trendek a tanácsadásban címmel tartott beszámolót dr. Poór József egyetemi tanár az Amerikai Menedzsment Akadémia éves konferenciájának ismertetésével. A korábbi évek világtalálkozói tapasztalataira is kitért, így a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozata szervezésében tartott workshop szakember és más területekről érkezett vállalkozói pontos képet kaptak az évenként változásokról is, a tanácsadás bölcsőjében, az Egyesült Államokban elhangzottak ismertetésével. A 20.000 tagot számláló szakmai szövetség a menedzsment világ akadémiáját fogja össze. Legutóbbi, 77. alkalommal rendezett találkozójuknak Atlanta adott otthont. Az 5 napos konferencián 2150 szekció 41 ülése foglalkozott tanácsadói kérdésekkel. Tényként említette, hogy kezd átalakulni a menedzsmentképzés. Fontos szerepe lett a szimulációnak, az azonnali interakciónak és a digitális eszközökön való oktatásnak (e-learning). A puszta problémamegoldás helyett ma már mást is várnak az ügyfelek. Lényeges lett az energizáló szerep, a közös eredményre jutás, a közös elérés élménye, az úgy nevezett bevonódás (engagement). Ahogy a kamara más szakmai rendezvényein is, téma volt a generációváltás kihívása.

A tanácsadásban ma a céggel együttműködés a jellemző (partnership). Drimál István, a BKIK XX. Tanácsadás Osztály elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, hogy a magyar kamarai szakemberek követik a trendeket, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tavaly kiadott 840 oldalas Tanácsadói Kézikönyv, amit 88 szakember jegyzett. Az aktív közönség soraiból hangzott el, hogy ma már az eladó is kilép a pultból. Nem egymással szemben ülnek a tárgyalók, hanem ugyanazon oldalon keresik a konszenzust. Workshop jellegű az információszerzés. S a tanácsadó feladata, hogy a végeredményt is el tudja fogadtatni. Általános jelenség, hogy mindenki változást akar, de változni csak kevesen. A BKIK szakmai életét meghatározó KKV-k esetén minden titkok tudója a tulajdonos. Ha nincs utód, menedzsment, sírba száll vele minden, amit létrehozott. A fiataloké a stratégia kialakításának képessége. A főszervező Drimál István a tanácsadók szerepével kapcsolatban kiemelte, hogy a személyes kontaktusok, az együttdolgozás működik. A cégek egy külső vállalkozástól veszik meg a számukra szimpatikus szakember tudását, ami azzal is jár, hogy a tanácsadót is elviszik vele.

Tanácsadás globális trendjei

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink