Idegenvezetők Világnapja 2017

Fedezze fel a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedő sportesemények fővárosát, Budapestet!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők 2017. február 23-26. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester

Az idegenvezetők jóvoltából idén is számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket és részt vehetnek buszon, hajón, villamoson szervezett városnéző túráinkon. Központi helyszínünkön, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban 2017. február 26-án turisztikai kiállítással és kulturális bemutatókkal is készülünk.

A rendezvény programjai folyamatosan bővülnek, kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat (www.bkik.hu) és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan frissítjük a szükséges információkat.

Programok

Séták 2017. február 23. csütörtök
Séták 2017. február 24. péntek
Séták 2017. február 25. szombat
Séták 2017. február 26. vasárnap

Autóbuszos városnézés
Hajós városnézés
Városnézés villamoson
Mikrobuszos túrák mozgáskorlátozott emberek részére

Bálna Budapest február 26. kiállítók

A részvétel a programok egy részén ingyenes.

Regisztráció a programokra

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

A WFTGA nemzetközi szervezet (1985 jött létre) indította el ezt a turisztikai eseményt, Budapest – Deák Judit, a MISZ első elnökének kezdeményezésére – 1991 óta buszos városnézésekkel, a világörökségi színhelyeket bemutató gyalogos sétákkal ünnepli a szakma napját.

A főváros és több vidéki város idegenvezetői – a világszervezet céljával azonosulva – évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai közönséget. Céljuk, hogy felkeltsék a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. Továbbá munkatapasztalataik, szakmai sikereik és problémáik megfogalmazásával befolyásolni, segíteni kívánják az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző Központja (BKIK ITK) 2003-ban vette át a világnap szervezését és azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitja meg a turisztikai szezont.

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink