InnoHPC

InnoHPC logoInnoHPC

Nagyteljesítményű számítástechnika a hatékony innovációért a Duna régióban
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc

A Duna Transznacionális Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával megvalósuló projekt a nagy teljesítményű számítástechnikát (high performance computing – HPC) a technológiai fejlesztés és innováció szolgálatába kívánja állítani. A szlovén Novo Mesto-i Informatikai Egyetem által irányított projekthez a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara projekt partnerként csatlakozott.

Az InnoHPC projekt fő célja az innováció hatékonyságának növelése a Duna régióban, a HPC szolgáltatók, üzleti támogató szervezetek, felsőoktatási intézmények, kutatási intézmények valamint a szakpolitikai döntéshozók összekapcsolásával. A projekt specifikusan az autóipari és elektronikai ágazati kis- és középvállalkozások innovativitására fókuszál.

Specifikus célként említhető:

  • a HPC mint általános célú technológia terjesztése által és a működő HPC infrastruktúrához való hozzáférés növelésével erősíteni a vállalkozások innovációs képességét,
  • kapacitásnövelő eszközök fejlesztése, révén, hozzájárulni a HPC innovációs folyamatokban történő hatékony felhasználásához
  • növelni a HPC transznacionális együttműködést a Duna régióban.

A projekt eredményeként az InnoHPC Laboratórium transznacionális hálózata, valamint egy webplatform kerül felállításra. Míg az előbbi célja a regionális HPC infrastruktúrák és kompetenciák összegyűjtése, addig az utóbbi kapacitásfejlesztő eszközök elérésével segíti elő a HPC infrastruktúrához való hozzáférést a szolgáltatók és a felhasználók körében egyaránt.

Projekt költségvetése: 2.054.600 EUR.

A projekttel kapcsolatban keresse bizalommal:

Oláh Annamária projektmenedzser
E-mail: olah.annamaria@bkik.hu
Telefon: +36 1 488 – 2146; +36 30 258 4251

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kiemelt videó
KKVHáz Megyék Versenye - 2016
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink