Ipari Tagozat

SZOLGÁLTATÓ KAMARÁT ÉPÍTÜNK!

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2017.03.30-án tartotta Küldöttgyűlését, melyen az Elnökség, és az Ellenőrző Bizottság visszaadta mandátumát, így elnököt, elnökséget, valamint Ellenőrző Bizottságot választott.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a küldöttgyűlésen hangsúlyozta, hogy a területi kamarák aggodalommal figyelik a BKIK körül kialakult helyzetet, amely egyértelműen a szabályozásból, a működtetésből kialakult rendszerhibából adódott. A BKIK-ban kialakult rendszerhibára utalva az MKIK elnöke kifejtette, hogy meg kell szüntetni a kettős vezetést, nincs értelme stratégiai vezetést és elnökséget működtetni egymás mellett, továbbá át kell alakítani a költségvetést.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) küldöttgyűlése Krisán Lászlót, a Szőlőhegy Vendégfogadó Kft. ügyvezetőjét – aki a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, az MKIK alelnöke – választotta titkos szavazással elnöknek, miután a korábbi vezetés visszaadta mandátumát. Az új elnök elmondta, hogy a BKIK-nak a fővárosi vállalkozások markáns érdekérvényesítő szervezetévé kell válnia, olyanná, amelyben a vállalkozások hisznek, és amelyhez bármikor fordulhatnak.

Úgy vélte, drasztikusan meg kell változtatni a BKIK-ról a vállalkozók körében kialakult rossz véleményt, a kamara megújítását “reorganizációs feladatnak” kell tekinteni, törekedve arra, hogy a vállalkozások a befizetett önkéntes kamarai tagdíjért, illetve a minden vállalkozás által megfizetett kamarai hozzájárulásért szolgáltatást kapjanak.

Krisán László szerint a budapesti kereskedelmi kamarában vezetői és morális válság alakult ki, ezen úgy lehet változtatni, hogy teljesen új építkezéssel nyitott, a vállalkozásokkal kommunikáló szervezetet kell létrehozni. „Dölyfös kamara helyett, szolgáltató, értékteremtő vállalkozói szövetségre van szükség, amely méltósággal tud működni” – fogalmazott.

„Nem kérek türelmi időt, egyből bele akarok vágni a munkába” – mondta az új elnök, aki szerint az általános programok helyett konkrét feladatokat kell végezni a szakmák általános képviselete mellett.

A kamarának minden ügyben szakmai szempontok szerint kell megnyilvánulnia, és képviselnie kell a szakmákat a fővárosban a kerületi polgármesterekkel közösen. Minden szakmai érdekképviselettel, szervezettel megállapodást kell kötni az előrelépés érdekében, emellett pénzügyi segítséget kell nyújtani a vállalkozásoknak, erre a KAVOSZban nagyon jó gyakorlatok alakultak ki a Széchenyi Kártya hitel program keretében. Nyitni kell a Kamarának a minisztériumok felé, valamint a bankszektorral is partnerségi viszonyt kell kialakítani.

Törekedni kell a vállalkozásoknak terhet jelentő adminisztráció csökkentésére, fel kell vállalni azt a véleményt, hogy minden egyes jogszabály, illetve bevezetett új adónem vezessen ki másik kettőt.

A küldöttgyűlés általános alelnököknek választotta:

Csonka Tibort, az OTP Bank mikro- és kisvállalati igazgatóság ügyvezető igazgatóját,

Koji Lászlót, az IBH Zrt. elnökét, és döntött a BKIK további testületeiről.

Az Ellenőrző Bizottság tagjai:

Kemény Péter Ipari Tagozat
Nagy Sándor Ipari Tagozat
Bartal László Kereskedelmi Tagozat
Bodzsár Frigyesné Kereskedelmi Tagozat
Gergely Gábor dr. GSZT
Szuhai Nóra GSZT
dr. Szabó Béla Kézműipari Tagozat

 

                                                                                   Forrás: MTI

Vissza a Főoldalra

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink