A Főváros Gazdaságáért Díjat kapott az e-Mobi Nkft.

Dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója „A Főváros Gazdaságáért Díjat” vett át csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának elnökétől, Csoltó Gábortól a gazdasági életben, a vállalkozói tevékenységben és a főváros fejlesztésében a szolgáltatás területén folyamatosan kiegyensúlyozott, kiemelkedő eredményeiért. Rövidesen a BKIK székházánál is lesz elektromos autók töltését szolgáló berendezés.

A BKIK egyik legrangosabb kitüntetését azok a fővárosi cégek kapják, amelyeknek tevékenysége és teljesítménye meghatározó, sőt kiemelkedő. Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. úttörő kategóriában vívta ki az elismerést. Az elektromobilitás világszinten is robbanási fázis előtt áll. A kitüntetést követő beszélgetésen elhangzott, hogy az e-Mobi Nkft. munkájának eredményeként 2018. május 1-ig 330 db autótöltő kútfej kerül telepítésre, ami az év közepéig beüzemelendő önkormányzati töltőkkel együtt 540 új elektromos autótöltőt jelenthet. A városokba telepített töltők mellett fontosnak tartják a közintézmények elektromobilitásba való bevonását. Kiemelt cél az idegenforgalom szempontjából frekventált helyszínek támogatása is, de legfontosabb hogy az ország ilyen irányú felszereltségét, s ezzel az átjárhatóságának biztosítani tudják, amihez a Társaság autópályák mentén telepített villámtöltőkkel is hozzájárul.

A Főváros Gazdaságáért Díjjal kapcsolatban dr. Ugron Gáspár Gábor úgy fogalmazott, „Nagyon megtisztelő, hogy az elektromobilitás iránt ilyen bizalommal van a kamara. Májusig Budapesten 180 töltő állomást indítunk. A Nemzetgazdasági Minisztériumnak és személy szerint Varga Mihály miniszter úr számára is prioritás, hogy 2020-21-re áttörés következzen be , s ne rácsodálkozás jellemezze az elektromos autók térnyerését, hiszen az egész autóipar nagy változás alatt áll. Fejlesztést, tömeggyártást, előkészítést tapasztalunk minden vonatkozó területen a kisebb manufaktúráktól a hatalmas multinacionális cégekig. Már a jövő évtől megjelennek a piacon 500 km hatótávot is elérő tisztán elektromos üzemű gépjárművek, így elmondhatjuk, hogy a hatótáv többszörösére nőtt az elmúlt évekhez képest. A személyfuvarozás, a taxi drosztok területén is komoly változás küszöbén állunk. Az infrastruktúra fejlesztésben olyan partnerekkel tervezünk együttműködést a kormányzati támogatásban megvalósuló fővárosi elektromobilitási programokban, mint a BKK. Az elektromobilitás népszerűsítésében, a társadalmasításban pedig a BKIK tud partnerünk lenni.”

Csoltó Gábor, a BKIK Ipari Tagozatának elnöke bejelentette, hogy rövidesen a Krisztina körúti székház mellett is töltő állomás települ.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink