Kamarainfó tiszta, információ-gazdag párbeszéd jegyében

„Számomra nagyon fontos, hogy tiszta, információgazdag párbeszéd során tudjunk egymással beszélni. Feldolgoztuk az előző Kamarainfó összes tapasztalatát. Ahol kellett, elkezdtük a munkát. Nézzük, mi történt az elmúlt hónapban”- kezdte beszámolóját Krisán László elnök.

I. Mérleg

 A BKIK legfontosabb feladata, hogy példát mutasson a budapesti vállalkozásoknak. Ha ezt a funkcióját nem tölti be, akkor csak félkarú óriás lehet. Ezt pedig senki nem akarja, akarhatja. Komoly munka volt a már beadható mérleg elkészítése. Elnökségi ülésen is tárgyaljuk, a decemberi küldöttgyűlésen pedig napirenden lesz.

II. Költségvetés

 Szintén elkészült a szakmai programokkal kiegészített 2018-as költségvetésünk. A számok és az összetétel tekintetében sok mindent megváltoztattunk. A klasszikus és hagyományos eszközök mellett újakat is sikerült kijelölni, így biztosítva a tagozati költségvetések átstrukturálásának lehetőségét. A korábbi 120 millió forintos büdzsé 200 millió forint fölé emelkedett. A tagcsoportok tekintetében is fölfelé történt elmozdulás.

III. Tizenharmadik havi bér

Az állományülésen elhangzottak szerint Krisán László kezdeményezte, hogy az elnöki keret terhére kapjanak tizenharmadik havi bért az apparátusban dolgozók. Az extra juttatás az új elnökség munkába állása előtti munkatársakra vonatkozik, az azóta belépők tevékenységét jövőre értékelik.

IV. Kamarán kívüli tevékenységek kerülnek vissza a kamarába

 Ismét házon belül zajlik majd két fontos területen végzett külsős tevékenység. Január elsejétől kerül vissza a költségvetés, számvitel, pénzügy, követeléskezelés és bérszámfejtés, illetve a KamaraOnline, az e-kamara, a www.bkik.hu üzemeltetésére és tartalommal való feltöltésére közös céget hoztunk létre, 70%-ban a BKIK, 30%-ban pedig az előző tulajdonosok részvételével.

V. Polgármesteri találkozók

 Elindultak a polgármesteri találkozók. Az I., a II. és a XVIII. kerület, illetve a Kormányhivatal elnökével már tárgyaltunk. A következő hetekben 5-6 további találkozót tervezünk, január közepétől pedig újabbakat szervezünk. Az alpolgármesterek, illetve kabinetfőnökök bevonásával szervezett megbeszéléseken olyan témák kerülnek terítékre, amelyek különösen fontosak a számunkra. Ezek közül a legkiemelkedőbb jelentőségű a munkaerő-hiány. Az 50+ programunk lehet az egyik kitörési pont, hiszen az érintettek jelenős tudással, tapasztalattal és sok más értékkel rendelkeznek.  Éppen ezért határoztuk el, hogy össztagozati kezdeményezésben nyugdíjas szövetkezetet alapítunk . A kamara vállalja, hogy forrást szerez hozzá, és megnézzük, hogyan tudnánk feltárni, feltérképezni az érintett kört. Ehhez mindenekelőtt jó adatbankra van szükség.

VI. Diplomácia

A szerb delegáció tagjaival vajdasági gazdasági kamarai együttműködést kötöttünk, illetve a moszkvai kamarával megújítottuk az éppen 25 éve kötött megállapodásunkat. Utóbbi partnereink jelezték támogatásukat a C4 (Chambers 4) programmal kapcsolatban is.

VII. Társasházi közös képviselők listázása

Felmerült az a javaslat, hogy összesítsük a társasházi közös képviselőket. A GSZT vállalta, hogy szaktudásával segíti a munkát.

VIII. Budapesti Vállalkozói Napok

 November 13-15. között szerveztük meg a Budapesti Vállalkozói Napokat.  Egyrészt a FIVOSZ-szal közösen, másrészt pedig a hagyományos, jól bevált és jól működő Kamarai Napok keretében.  Új elem volt a Taxis Nap.  Ezt az ügyet is fel kell vállalnunk, hiszen a rentábilis személyszállítás érdekében jövedelmezőségi számításokkal újra kell gondolni a tarifát.

Nagy sikert aratott a fiatalok felé történő nyitás jegyében szervezett Budapesti Vállalkozói Napok. A visszajelzések és a sajtóvisszhang bizonyítja, hogy szükség volt erre az együttműködésre. A pozitív fogadtatás erőt adott ahhoz, hogy tovább menjünk ezen az úton.

IX. Kamarai Kupon Napok

Hasonló eredménnyel kecsegtető kezdeményezés  a Kamarai Kupon Napok.  197 cég 321 ajánlatát kínáljuk kedvezményesen. Kis és nagy cégek, köztük tagozati és tagcsoporti felajánlások is megtalálhatók a palettán. A kamarai regisztráltak 120 ezres címlistájára küldtünk felhívást, kuponfüzetet, aktiváló kódot és mindent, amire szükség van ahhoz,  hogy az érintettek tudjanak a lehetőségekről. A honlapon és a Facebook oldalunkon is felsoroltunk minden tudnivalót.

Levelet írtunk azok számára, akik nem fizették be az 5000 Ft-ot. Hangsúlyoztunk, itt van a mód és a lehetőség a pótlásra, annak érdekében, hogy akár ötmillió forint értékű egyedi kedvezményt vehessenek igénybe. Ha kellően sikeres, ebből és a Vállalkozói Napokból is hagyományt szeretnénk teremteni.

X. Kamarai Patrióta Klub

 Ha már a hagyományról és a tradícióról van szó,  örömmel jelentem be, hogy 24 fő részvételével Kamarai Patrióta Klub alakult , értékeink megtartása és megvédése érdekében.  Remek ötletnek tartom, hiszen szükség van arra, hogy kiálljunk magunkért. Folyamatosak a névtelen, sunyi, sötétből érkező mocskolódások. A 30-40 éves  kamarai múlttal rendelkező tagok nem hagyják, hogy nemtelen érdekjátszmák mentén meggyalázzák a számukra legszentebb eszméket.

XI. Női Bizottság

Még egy bizottság kezdte meg munkáját, mégpedig a névtelen levelekben emlegetett állítólagos zaklatások kivizsgálására, az ellopott adatbankon keresztül küldött, vállalhatatlan, kiszivárogtató cikkek esetleges konkrétumainak feltárására. Nem engedhetem, hogy aljas támadás érje 810 tisztségviselőnket és a 100 fős apparátust.

Amennyiben volt ilyen eset, a Női Bizottság zéró toleranciával vizsgálja ki azt. Létrehoztak egy honlapot, ahol bejelentést lehet tenni, illetve olyan dobozokat tettünk ki a házban, amelyekbe be lehet dobni az észrevételeket, tapasztalatokat.

XII. Sajtófigyelés

Sajtófigyelést készítünk, amely mostantól naprakészen mutatja be mindenkinek, mi történik a BKIK-ban.

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink