A KOMK /KÖRMÖS OKTATÓ MESTEREK KÖRE/ szakmai napjának margójára

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a BKIK Kéz-, Lábápoló és Műkörömépítő Szakmai Osztályának a KOMK által szervezett szakmai programsorozata. A lábápolás témakörének koncepciója, hogy egy – egy témakörön belül összehasonlítja a lábápoló és a Speciális lábápoló kompetenciáját, az adott témában a két képzettségi szintű tevékenység határterületét.

2017.03. 13-án a körömkorrekció lehetőségei közül a spange néhány típusát mutatta be Csóti Gyöngyi lábápoló mester.

k1

A gyakorlati bemutató meggyőzően mutatta be, hogy egyes eljárások biztonságos alkalmazásához is mennyire fontos a megfelelő felkészültség. A nagy érdeklődésre tekintettel a következő bemutatóján a speciális, innovatív tehermentesítőkből mutat majd be Gyöngyike néhányat.

A másik előadás a gombás köröm kezelési lehetőségeiről szólt, természetesen a tevékenység különböző szintjein megfogalmazva. A bemutatón, egy cukorbeteg láb kezelését mutatta be Feith Krisztina szakápoló és lábápoló szakember. Ő a szakrendeléseken kezelt esetek során maga is tapasztalta, hogy az orvosi kezelésen kívül mennyire fontos a megfelelő felkészültségű lábápolói tevékenység a megelőzés,- a gyógyítás – és az eredmény szinten tartása során. A speciális lábápolás határterületébe tartozó eseten meggyőzően mutatta be, hogy a szükséges háttérismeret és a gyakorlati tapasztalat mennyire kiszélesítheti a szakmai kompetenciát.

     k2         k3

Lukács Krisztina biológia-kémia szakos – Kéz-, és lábápoló műkörömépítő szakképesítésű- tanár előadásai, a szakmai tevékenység során alkalmazott anyagok biztonságos használatához –elengedhetetlen – ismerteket segít megérteni, az oktatáshoz szükséges szinten. Nem csak nagyszerű tanár, de kiváló előadó is, így az első hallásra száraznak tűnő témakörök is élvezetes, lebilincselő előadásokká válnak. Ezen a napon a verejtékcsökkentőkről, azok alapanyagairól, bőrre gyakorolt hatásukról adott igen tanulságos tájékoztatót.

            k4              k5

A résztvevők visszajelzése alapján nem csak meggyőzőek és hasznosak, de szórakoztatóak is az előadások, nem csoda hát, ha egyre nagyobb az érdeklődés.

k6

Elek Csaba a BKIK oktatási igazgatója a képzés- és vizsgáztatás körüli kérdésekre válaszolt. Egyes problémák  megoldási lehetőségéről tájékoztatta a részvevőket.

Következő előadásunk témáiról részletes tájékoztatót adunk a BKIK honlapján.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink