Beszámoló a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról szóló konzultációról

2017. április 21-én a MMF (Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztatók Szakmai Osztály), a társadalmi felelősségvállalás és a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása iránti elhivatottsága okán konferenciát szervezett.

Tájékoztató az április 21-i rendezvényünkről

2016 márciusában a BKIK Kézműipari Tagozat, XVI. Személyi Szolgáltató Osztályán belül megalakult a Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztatók Szakmai Osztálya, Lőrincz Gergő – Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető – kezdeményezésére és vezetésével.

Ekkor elindult egy folyamat, amit a társadalmi elhivatottság katalizált. „A BKIK elsődleges feladata a gazdasági érdekképviselet, de ezen túl véleménynyilvánítási és beleszólási joggal is rendelkezik.”

Az Újbuda Prizma ügyvezetője a XI. kerületben szerzett pozitív élmény, az önkormányzattal közösen félévente szervezett szemléletformáló tréningek hatására hozta létre – önkéntes tagjainkból – az új szakmai osztályt. Látható volt, hogy a tréningek hatására minden esetben sikerült közelebb hozni a megváltozott munkaképességű foglalkoztatást a még – akár tájékozatlanságuk miatt – idegenkedőkhöz.

2017. április 21-én a MMF (Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztatók Szakmai Osztály), a társadalmi felelősségvállalás és a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása iránti elhivatottsága okán konferenciát szervezett.

Rendezvényünk elsődleges célja volt, hogy vendégeink betekintést nyerjenek a megváltozott munkaképességűek világába. Kreatív, innovatív ötleteket ismerjenek meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról, bővítsék ismereteiket a diszkrimináció megszüntetésének lehetőségéről.  Szakmai és civil szervezetek segítségének köszönhetően a munkáltatók és munkavállalók egyaránt felkészüljenek a közös, minőség-orientált munkára, együttműködésre. Minél több személy foglalkoztatásához kapcsolódóan segít eligazodni az állam által nyújtott támogatások hasznosításában, és az idén újjászervezett támogatáshoz kapcsolódó struktúrában. Át szeretnénk tekinteni, az elmúlt három évben mi történt, milyen fejlődésen ment keresztül a rehabilitációs foglalkoztatás és a munkapróba központok rendszere, valamint ízelítőt adni a közeljövő terveiről.

Marosi László a BKIK főtitkára nyitotta meg a konzultációt, aki elmondta, hogy megtiszteltetés a számára, hogy itt lehet, és hogy a kamara helyet adhat a mai rendezvénynek.

 1

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára a szakmai eseményen többek között hangsúlyozta: közös érdek a fogyatékos, az egészségkárosodott és megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása és integrálása a munkaerőpiacra.

Dorogi Rajmund, a Szociális és Gyermekvédelmi (SZGYF) Főigazgatóság, Szakmatámogatási Főosztály megbízott főosztályvezetője elmondta: több ezer megváltozott munkaképességű ember reintegrációját támogatják majd az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programmal (EFOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programmal (VEKOP). Az EFOP-ban 8 milliárd forint áll rendelkezésre: a konvergencia régiókban 6 ezer a megváltozott munkaképességű emberek segítésére, a VEKOP-ban pedig 2 milliárd forinttal 1500 megváltozott munkaképességű embert támogatnak – tette hozzá.

Kovács Ibolya, Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Főosztályának főosztályvezetője elmondta: az elmúlt években az egy megváltozott munkaképességű emberre jutó éves támogatás mértéke 1,12 millió forint volt, ez idén 15 százalékkal, 1,288 millió forintra emelkedett a minimálbér emelésének köszönhetően.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Juhász Márton megszólalásának fókuszában az egyházi szerepvállalás volt a rehabilitációs foglalkoztatás területén. A megváltozott munkaképességű emberekkel való közös munka tapasztalatait szedte csokorba a Szeretetszolgálat intézményrendszerének konkrét példáin keresztül.

A rövid előadások után cégvezetők – Szögi Andrea, Palota 15 Nonprofit Kft.; Jáhny Ákos, Get Work Trend Kft.; Károlyi László, Legrand Zrt. – osztották meg tapasztalataikat a témában.

Rendezvényünket a NEM ADOM FEL ALAPÍTVÁNY 15 perces műsorával kezdtük.

2

Zárásként Szó Gellért mestercukrász – a harsányi református iskola plüssmackó gyűjteményével elért Guinness Rekord ihletette  – süteményét kóstoltatta meg a résztvevőkkel. A „mackós süteményt” a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett konferencián mutatták be a nagyközönség számára. Az értékesítésből befolyó bevételek egy részét idén karácsonykor is a „Mackót minden mentőautóba” elnevezésű kampányra fordítják.

Országosan több mint 200 akkreditált foglalkoztató van, számukra kívánunk hasznos és praktikus megoldásokat nyújtani, azon piaci helyzetben, amikor is az mmk-s /megváltozott munkaképességű/ személyek foglalkoztatása mind a piaci szereplők, mind az akkreditált foglalkoztatók részére megannyi lehetőséget kínál.

Megkezdett konzultációs programunkat folytatni kívánjuk.

Reméljük, hogy a több, mint 140 megjelent érdeklődőnek hasznára lehettünk!

 

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink