TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatásul közöljük, hogy 2013.május 9-én megalakult a BKIK Kézműipari Tagozat XVI. Személyi Szolgáltató Osztályon belül az Ipari Alpinista Szakmai Osztály továbbiakban (IASZO).

Szakmai osztály elnöke: Mauks Rudolf (06-20/933-1370)

Elnökségi tagok: Gaál Péter (06-20/566-6724), Singer János (06-30/222-5547)

Az alapító tagszervezetek és képviselőik évtizedek óta tevékenykednek az ipari alpinista szakmában, az évtizedes tapasztalatok nemcsak a munkavégzés, hanem az oktatás, képzés területén is szolgálják és garantálják a szakmai színvonalat.

A szakmai osztály célja, hogy az ipari alpintechnikát oktatók és a szakmában dolgozók érdekeit képviselje. A szakmát érintő kérdésekben a jogalkotókkal és a hatóságokkal együttműködve, elsősorban az ilyen technikákra vonatkozó jogszabályok megalkotása, illetve módosítása során, valamint a hatóságok előtti hivatalos eljárásokban.

Az ipari alpintechnikával kapcsolatos szakértés, szakértői feladatok ellátása a társadalmi és gazdasági élet minden területén. Szakmai anyagok készítése, lektorálása, szakmai ellenőrzése. Oktatási anyagok elkészítése, kezelése, alakítása, ellenőrzése. Minden, a témához kapcsolódó tevékenység szakmai ellenőrzése, véleményezése, szakértése. Szakmai oktatások lebonyolítása, ellenőrzése. A Mestervizsga létrehozása, elindítása, szakmai felügyelete. Szakmai továbbképzések megszervezése, lebonyolítása, a szakma tájékoztatása az eszközök, technikák, jogszabályok változása területén. Szakmai utak szervezése: gyártók, felhasználók, jogalkotók által szervezett bemutatók, továbbképzések.

2015 évi szakmai munkaterv

Rendeletben kiadott mestervizsga követelmények az ipari alpinista mestervizsgához

Tagok

Budapest 2013-05-28                                                                                   IASZO elnökség

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink