Márkamentes környezetben tudjuk magunk között megbeszélni a dolgainkat

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának Kozmetikus Szakmai Csoportja ismét szakmai napot tartott. A kozmetikus önszerveződő körrel, a Piknikkörrel karöltve szervezett vasárnapi eseménynek a BKIK székháza adott otthont. A rendezvény főszereplői az ún. INCI listán található anyagok voltak.

Rendszerezve és részletesen is hallhatták a jelenlevők a kozmetikumok összetevőit, az alap-, segéd-, adalék- és a hatóanyagokat, amelyekről korábbi tanulmányaik során már bizonyára sok hasznosat tanultak, de itt felfrissítve, kiegészítve és mélyebben sajátíthatták el a tudnivalókat, két nagyszerű kémia tanár, Halmos Judit és Juhász Klára előadásában.

E közösen töltött délelőtt abban volt hivatott segítséget nyújtani a résztvevőknek, ha bármely cég termékével találkoznak, az INCI lista alapján pontosan ki tudják választani a kezelés fázisának megfelelő terméket és hatóanyagokat. Hogy magabiztosan tudják, mit kell nézni, milyen sorrendben tüntetik fel az összetevőket a termékeken. Hogy csalhatatlanok legyenek abban, egy készítmény folyékony halmazállapotú, krém, vagy esetleg pakolás, illetve, hogy az adalékanyagok, alapanyagok milyen idegen néven ismerhetők fel, s milyen tulajdonságaik vannak? A szakmai tájékoztatás arra is kitért, milyen előírásoknak kell megfelelnie a kozmetikumoknak és milyen formai követelményeknek kell kötelezően szerepelnie a terméken (gyártás ideje, felhasználhatóság ideje, termék neve, származása, tárolási körülmények, összetevők).

Kivetített receptúrákat elemeztek a jelenlevők. Feladatot is kaptak. Meg kellett állapítaniuk a kivetített INCI lista alapján, mi az adott kozmetikum, milyen bőrre, milyen hatóanyaggal, és mire használható. Ez az interaktív kvíz is nagyon tetszett a résztvevőknek, aktívan és szívesen vettek benne részt.

A hasznos és sokakat érdeklő témára több mint 100 résztvevő érkezett. Volt, aki Kecskemétről, volt, aki Szekszárdról, de olyan is akadt, aki Székesfehérvárról és Győrből jött, csak azért, hogy tudását bővítse.

A Kozmetikus Szakmai Csoport elnöke a rendezvény végén pár mondatban elmondta, hogy a BKIK-n belül megalakult a Deregulációs Bizottság, és beszélt arról is, hogy ezt milyen céllal alapították.  Kérte a szakmai csoport tagjait, a jelenlevőket, hogy tartsák be a rájuk vonatkozó jogszabályokat és segítsék a szakmai elnökség munkáját. Kitért arra is, hogy  a szakmának együtt, közös célok mentén kell kialakítania a közös jövőképet és egységesen kell kiállni a szakma által kijelölt határokért.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink