Munkáltatói Fórum

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendszeres helyszíne Munkáltatói Fórumoknak. A legutóbbi rendezvény a VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra kiemelt projekt keretében Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály, Budapest Főváros Kormányhivatala IX. Kerületi Hivatala, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a BKIK Kézműipari Tagozata szervezésében valósult meg.

Csete László projektmenedzser szavai szerint „Az volt az elsődleges célunk, hogy ezt a programot megismertessük, biztosítsuk a nyilvánosságot az itt megjelenő munkáltatók felé, mert a programnak nagyon sok olyan eleme van, ami a munkáltatókat segíti, érinti, támogathatja. Ezeknek a rendezvényeknek, mint egy állásbörzén, kettős a küldetése, a program népszerűsítése mellett, a foglalkoztatási szervnél nyilvántartott álláskeresők számának csökkentése azáltal, hogy a munkaadók a VEKOP-8.1.1-15 projektben résztvevők a foglalkoztatását vállalják különböző támogatott formákban. Magát a programot az Európai Szociális Alap és a hazai társfinanszírozás együttesen finanszírozza, közösen biztosítják a forrását. 2018. december 31-ig 4.922.000.000 forint áll rendelkezésre, s ebből 4922 fő álláskeresőt kívánunk visszavinni a munkaerőpiacra.

Tanácsadásokat adunk nekik, mert sokan vagy még nem, vagy már nagyon régen jártak a munkaerőpiacon, amely igencsak megváltozott. Nem tudják, hogyan kell eladni magukat, bemutatkozni, önéletrajzot írni, egy állásinterjún sikeresen részt venni, megjelenni, hogy mit lehet elmondani, vagy mi az, amit nem kell. Ezekben próbálnak szakemberek segíteni. Továbbá képzéseket biztosítunk ingyenesen az álláskeresőknek. Ha elavult a szakképzettségük, vagy befejezett középfokú végzettséggel nem rendelkeznek, így piacképes tudásra tehessenek szert. Ha a munkáltató vállalja a foglalkoztatásukat, akkor bérjellegű támogatást kaphat a foglalkoztatás után, kérelemre.

Ezeknek a munkáltatói fórumoknak komoly felhajtóereje van. A program részleteinek ismertetése mellett, a foglalkoztatással összefüggő törvényeket, törvényi változásokat is bemutatjuk a megjelenteknek, olyan további szakmai témaköröket választottunk a rendezvény előadásainak, ami a vállalkozókat érdekelheti és segítheti a jövőben. Egyúttal erről a lehetőségről is hallanak. Évente 10-20 fórum szervezésére van lehetőségünk, illetve ez szerepel a tervünkben. Az a tapasztalatunk, hogy egy-egy találkozó után az adott illetékességi területen megnő az igény a támogatásokra, ami munkáltatói kérelemre állapítható meg, amennyiben megfelelnek a támogatási feltételeknek és a programban már bevont álláskeresőt kívánják foglalkoztatni.”

 

 

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink