Közös fórumot tartott az online kasszákról a BKIK és a NAV

Az online pénztárgépekre vonatkozó szabályozás változásáról rendezett konferenciát kedden a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), együttműködésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és pest megyei adó- és vámigazgatóságaival. A rendezvényen a januártól hatályos változások gyakorlati kérdéseiről szerezhettek információkat a vállalkozások.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és pest megyei adó- és vámigazgatóságaival együttműködésben tartott kedden konferenciát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A fórum témája az online pénztárgépek használatára kötelezett vállalkozói kör kibővítése volt. Az érdeklődők a 2017. január elsejétől hatályos változások gyakorlati hatásairól kaphattak elsősorban tájékoztatást, a rendezvény végén pedig személyes konzultációkra is lehetőségük nyílt az online kasszákhoz kapcsolódó kérdésekről.

Funtek Zsolt, a NAV Észak-Budapesti Adó- és Vámigazgatósága Tájékoztatási Főosztályának vezetője előadásában az online kasszák működésének jogszabályi alapjairól, a kötelezetti kör összetételéről, a pénztárgépek üzembe helyezésének és működtetésének gyakorlati kérdéseiről, és az üzemeltetés során felmerülő egyes kérdésekről adott részletes tájékoztatást. Horváth Dávid Miklós, a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának tájékoztatási kiemelt főreferense pedig az állami támogatásról tájékoztatott előadásában, különös tekintettel a szabályozásra, az igénylés feltételeire, az elszámolásra és az érintettek számára fontos határidőkre.

A konferencia aktualitását jól szemlélteti, hogy hozzávetőlegesen 27 ezer olyan vállalkozás működik Magyarországon, amelyeket érint a szabályozás kiterjesztése. Így például januártól online kasszát kell működtetniük a gépjárműszervizeknek, a járműalkatrész-kereskedőknek, taxisoknak, pénzváltóknak, de a plasztikai sebészeknek, vegytisztítóknak, illetve a diszkóknak is.

Az esetleges további kérdéseiket az Információs és Tanácsadó Irodá-hoz tudják a vállalkozók eljuttatni.

További információ:

Szányi Gabriella

PR-marketing Igazgató
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
PR-Marketing Osztály
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefon: +36 (1) 488 2114
Mobil: +36 (30) 350 2063
E-mail: szanyi.gabriella@bkik.hu

 

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink