Központ hiperaktív gyerekeknek

Átadták tegnap a Bethesda Gyermekkórház egyik új, hiperaktív és figyelemzavaros gyermekek ellátására kialakított, speciális központját.

Központ hiperaktív gyerekeknek

A terápiás paletta fejlesztő módszerekkel és esetkoordinátorokkal bővül

Jobbágyi Zsófia – 2015.09.29. 03:22

Átadták tegnap a Bethesda Gyermekkórház egyik új, hiperaktív és figyelemzavaros gyermekek ellátására kialakított, speciális központját.

Az ambulancia helyszínét felújították és új eszközöket is vásároltak, nagyrészt azokból az adományokból, amelyeknek tetemes részét a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), illetve magánszemélyek és egyházi szervezetek gyűjtöttek össze.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója az avatáson arról beszélt, hogy a központ megnyitásához széles körű összefogás kellett, a már meglévő kollégák közül nagyon sokan integrálódtak a szakmai előkészítő munkába, így mostanra új „team” alakult a részlegen. Szathmáry Kristóf, a BKIK elnöke kijelentette, évek óta kiemelt hangsúlyt fektetnek a „társadalmi felelősségvállalásra”, így
a Bethesdát is rendszeresen támogatják. A figyelemhiányos hiperaktivitási zavar (ADHD) neurológiai természetű, veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, amelynek tünetei között felfedezhető a figyelemzavar, a túlzott aktivitás, a feledékenység és a „gyenge impulzuskontroll”. A betegség Magyarországon minden huszadik gyermeket érinti, ennek ellenére kevesebb mint ötezer kiskorú kapja meg a számára megfelelő ellátást.

Hazánkban a figyelemzavaros betegeket több nagyobb intézményben is kezelik, vagyis nem a Bethesda Gyermekkórház újonnan nyílt központja lesz az egyetlen hely, ahol az érintettek megfelelő kezelést kaphatnak – mondta Csíky Miklós gyermekpszichiáter, aki a központ szakmai munkájának irányítását végzi. Az itt kezelt gyermekek kezelése abban lesz újszerű az eddigiekhez képest, hogy családjaikhoz úgynevezett esetkoordinátort „rendelnek ki”, aki a szokásos vizsgálatokon kívül is találkozik a betegekkel. Ezenkívül a többlépcsős ambuláns ellátás „terápiás palettáját” neuropszichiátriai fejlesztő módszerekkel is kiegészítik, s a gyermekekkel igény szerint akár több napon át, folyamatosan is foglalkoznak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/36546/Kozpont_hiperaktiv_gyerekeknek

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink