Leonardo da Vinci – Windair

A Windair projekt célja az élelmiszerbiztonsági HACCP és minőségirányítási rendszer bevezetéséhez oktatási tananyag összeállítása kis- és közepes méretű borászati és sajtgyártó vállalkozások számára az Európai Unióban előállított tananyag alapján. A projekt a francia M2A Technologies által benyújtott, koordinált és 2008-ban megnyert Leonardo da Vinci "Életfogytig tartó tanulás" program EU FP7 keretében, 6 partner részvételével kerül megvalósításra.

Az oktatás célja: HACCP módszertan átadása és gyakorlati alkalmazása minden élelmiszeripari ágazat számára
Az oktatás két modulból fog állni. Az első a módszertani alapokon, a második gyakorlati alkalmazáson.

Módszertani alapok:

  • Minőségirányítási rendszer (MIR) és Élelmiszerbiztonsági rendszer (HACCP) – koncepcionális szempontok
  • ISO 9001:2008 szabvány a minőségirányítás és az élelmiszerbiztonság területén
  • A minőségirányítási és az élelmiszerbiztonsági rendszer specifikus elemei (nyomonkövethetőség, szervezet, élelmiszerbiztonsági veszélyek szabályozása)
  • Rendelkezésre álló eszközök
  • Jogszabályok

Alkalmazás a gyakorlatban

  • Két gyakorlati példa kidolgozása a bor és sajt előállító vállalkozások számára az élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási rendszer bevezetésére vonatkozóan
Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink