Made in Danube

Made in Danube
Transznacionális együttműködés és tudástranszfer piacképes termékek és szolgáltatások kifejlesztésének érdekében, a Duna régió fenntartható társadalmáért

A német Steinbeis Europa Zentrum által irányított Made in Danube projekt a Duna régióban elhelyezkedő biogazdasági fókuszú kis- és középvállalkozások által kifejlesztett új termékek és innovatív eszközök piacképességének javítását célozza meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával, a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló projektben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara projekt partnerként vesz részt.

A projekt célja a Duna régió országai közötti transznacionális együttműködés és tudástranszfer elősegítése a biogazdaság területén. Ennek során a projekt elsődlegesen a kutatószervezetek és kis- és középvállalkozások közötti tudományos együttműködés keretfeltételein kíván javítani, annak érdekében, hogy a lokálisan rendelkezésre álló, új ötletek transznacionális szinten is elérhetővé váljanak, növelve a kis- és középvállalkozások által kifejlesztett piacképes termékek és szolgálatatások számát az agro-biotechnológia, a fenntartható erdőgazdálkodás, valamint a bioenergetika témakörein belül.

A projekt eredményeként legalább 40 vállalkozást magában foglaló, 15 innovációs partnerség létesítése történik, kapcsolódva három, Szlovákiában (innovatív farmgazdálkodás), Horvátországban (kompetenciaközpont a faipari szektorban), valamint Szerbiában (bioüzemanyagok) megvalósuló regionális pilotkezdeményezéshez. Ezáltal a projekt nemcsak a kis- és középvállalkozások versenyképességének növeléséhez járul hozzá, hanem elősegíti a regionális intelligens szakosodási stratégiák hatékony megvalósítását is.

Projekt költségvetése: 1 901 275 EUR.
A projekt saját honlapja itt érhető el.

A projekttel kapcsolatban keresse bizalommal:
Oláh Annamária projektmenedzser
E-mail: projektiroda@bkik.hu
Telefon: +36 1 488 – 2146

Eseménynaptár
h k s c p s v
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink