Régiós projektekben vesz részt a BKIK

Januártól összesen több mint hatmillió euró értékben valósulnak meg fejlesztések. Három, a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló projektben vállal aktív szerepet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A januártól induló projektek összesített költségvetése meghaladja a hatmillió eurót.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A 14 országot érintő Duna Régió Stratégiát támogató Duna Transznacionális Program keretében három projekt megvalósításában vállal aktív szerepet 2017 januárjától a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A kamara egyrészt a benyújtott pályázatok projekt partnereként, másrészt a Duna Menti Kamarák Szövetségének (DCCA) képviselőjeként vállalt vezető szerepet a DCCA tagjaival közösen egyeztetett témájú projekt előkészítésében és megvalósításában.

A 2,359 millió euró összköltségvetésű, Learning By Doing elnevezésű nemzetközi projektben a BKIK vezető partneri szerepet tölt be. A 2019. június 30-ig tartó, 14 országot és 24 partnert érintő projekt átfogó célja hatékony, felülvizsgált, vagy modernizált duális szakképzés meghonosítása a Duna Régió országaiban, jelentősen hozzájárulva a térség intelligens fejlődéséhez, amelyet a duális szakképzés intézményi szintű szereplőinek kapacitásépítésével valósít meg. A projekt a Duna Transznacionális Program Titkársága és az Irányító hatóság döntése alapján stratégiai projektnek minősül.

Ezen kívül – szintén a Duna Transznacionális Program keretében – a BKIK két másik projektben vesz részt, mint projekt partner: ezekben egyrészt a kis- és középvállalkozói szférára irányuló igényfelmérés, másrészt a tartalmi egyeztetés és a projekt eredményeinek a terjesztése a feladata. A számítástechnikai fókuszú, INNOHCP nevű projekt 1,827 millió euróból valósul meg a 2019. június 30-ig tartó időszakban, és fő célja a nagyteljesítményű számítástechnika és technológia segítségével a tudásalapú innovatív termékek fejlesztése. A 30 hónapon át futó, 1,901 millió eurós összköltségvetésű, Made In Danube elnevezésű projekt pedig az innovatív megoldások piacképességére fókuszál a biogazdasági szektorban, 10 ország, és 17 projektpartner részvételével.


A DCCA és a Duna Régió Stratégia kapcsolata A Duna Menti Kamarák Szövetsége (DCCA) a BKIK kezdeményezésére, további 10 Duna menti kamara bevonásával 2010-ben alapított szervezet. A DCCA tagszervezetei felismerték a Duna Régió Stratégiában rejlő lehetőségeket, és annak támogatását tűzték ki fő célul, a Duna régióban megnyíló uniós forrásokra való pályázást és szoros együttműködést szorgalmazva. A BKIK nemzetközi tevékenységével – mint a DCCA guestor kamarája – aktívan részt vesz a Duna Régió Stratégia megvalósításában. A 14 országot (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldova, Szerbia, Ukrajna) összefogó Duna Régió Stratégia célja 11 szakterületen összehangolni a fejlesztéspolitikákat a régió összeköttetéseinek javítása, a környezetvédelem elősegítése, a jólét növelése és a régió megerősítése érdekében.


További információ:

Szányi Gabriella

PR-marketing Igazgató
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
PR-Marketing Osztály
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefon: +36 (1) 488 2114
Mobil: +36 (30) 350 2063
E-mail: szanyi.gabriella@bkik.hu

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink