SzakMÁzz! Budapest

Idén közel száz olyan szakmát ismerhetnek meg a pálya- és iskolaválasztás előtt állók a „SzakMÁzz!” Budapest Pályaválasztási Kiállításon, amelyeket a fővárosi szakképzési centrumok és nem állami fenntartású intézmények képzésein sajátíthatnak el.

A 2017. október 10-11-én a Hungexpo B pavilonjában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) rendezendő pályaválasztási kiállításon a látogatók interaktív, megtapasztalható, kipróbálható formában találkoznak a különböző szakmákkal. A szakképzési intézmények kínálata mellett a munkaerő-piaci helyzetről és a hiányszakmákról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében – a tavaszi Szakma Sztár Fesztiválhoz hasonlóan – a megközelíthetetlen, elérhetetlen munkaterületeken alpintechnikával szakmunkát végzők mutatkoznak be, a BKIK pályaorientációs munkatársai pedig a Stúdió Színpad interaktív vetélkedőinek játékos vezetésében vesznek részt. Az élő szakmabemutatókat a helyszínen kiállító iskolák képviselőivel készült riportok színesítik.

Hatodik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Kormányhivatala a „SzakMÁzz!” Budapest elnevezésű pályaválasztási kiállítást, amelynek célja, hogy segítse a jövő nemzedékét a pálya- és iskolaválasztásban, valamint bemutassa az iskolarendszeren belüli és kívüli oktatási-képzési lehetőségeket.

A pályaválasztási kiállítás megszervezésével a kormányhivatal a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, elsősorban általános iskolás tanulókat, valamint a szakképzettséggel nem rendelkező fiatalokat segíti abban, hogy megszerezzék a számukra leginkább megfelelő szakma kiválasztásához szükséges információkat .

A kiállításra a szülőket és a pedagógusokat is várják, akik a rendezvénysorozaton szerzett információk birtokában segíteni tudják a fiatalokat pályaválasztási döntésük meghozatalában.

A strukturált programokon, valamint a „Pályaorientációs Osztálytermekben” tanácsadók által tartott csoportos pályaválasztási foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődő látogatók, ahol komplex információkat kaphatnak a pályákról, foglalkozásokról, hiányszakmákról.

A rendezvény mindkét napon ingyenes, 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

A „SzakMÁzz!” Budapest Pályaválasztási Kiállítás Facebook oldalán www.facebook.com/szakmazz  nemcsak a rendezvényről találhatók naprakész információk, hanem számos a pályaválasztást segítő tartalom is elérhető.

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink