Szentpétervár bemutatkozása – Üzleti fórum és üzletember-találkozó

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az MKIK Magyar-Orosz tagozatával közösen a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal felkérésére nagyszabású magyar-orosz (szentpétervári) üzleti fórumot szervezett 2016. március 23-án a BKIK székházában.

Szentpétervár bemutatkozása, Üzleti Fórum és üzletember-találkozó

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az MKIK Magyar-Orosz tagozatával közösen a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal felkérésére nagyszabású magyar-orosz (szentpétervári) üzleti fórumot szervezett 2016. március 23-án a BKIK székházában. Az üzleti fórumon orosz részről a Reo Sevice Szentpérvári Inkubátorház, a Szentpétervári KKV Hitelügyintézet Segítő Alap, a Vállalkozói Fejlesztési és Támogatási Központ, a Termék-, Munka és Szolgáltatás Minőségellenőrzési Központ, a Lenszvet-világítás üzemeltetési cég, az Inter Rao Oroszország legnagyobb közvilágítási fejlesztő cége, a Tecxnocenter építőipari gépforgalmazó cég, az Orvosi-Környezetvédelmi, Eszközgyártási és Biotechnológiai Klaszter, a Szentpétervári Metro, a valamint a Szentpétervári Vodokanal vett részt. Az üzleti fórumot magyar részről Szeneczey Balázs, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese köszöntötte, valamint Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára tartott egy szakmai előadást. Az orosz részről Meyksin Maxim, Szentpétervár Iparpolitikai és Fejlesztési Bizottságának elnöke és Kachaev Elzis, Szentpétervár Üzletfejlesztési Bizottságának elnöke mutatta be részletesen a szentpétervári gazdasági és üzleti lehetőségeket.

A fórumot követően a magyar és az orosz cégek a Városfejlesztési kerekasztalon és a Várüzemeltetési – Közüzemi kerekasztalon vettek részt, valamint kétoldalú magyar-orosz üzletember találkozót szervezett a fővárosi kamara a nagy vállalkozói érdeklődésre tekintettel. Az érdeklődés, mind a magyar cégek részéről, mind az orosz részről hatalmas volt. Több mint 140 cég vett részt az üzletember találkozón. A fórumon a szentpétervári víz- és csatornázási művek, a Vodakanal három megállapodást kötött: többek között egyet a csepeli víztisztításban fejlesztendő technológiák alkalmazásáról a szennyvíziszap kezelésében és a csatornák feltárás nélküli cseréjében. Hazai magyar és budapesti vállalatok várhatóan besegíthetnek a szentpétervári közvilágítás LED-es korszerűsítésébe, az ottani kertészeti vállalat pedig a budapesti parkok gondozásában venne részt. Az üzleti fórum végén a magyar Kipszer Kft. a Szmolnij Insztyitut szándék nyilatkozatott kötött magyar exportfinanszírozással egy 1200 fős kollégium megépítésére Szentpétervárott.

A főbb magyar és a budapesti jelen lévő cégek a teljesség igénye nélkül a következők voltak: EximBank, Budapesti Vízművek, a FKF Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a BKV Zrt., a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a BVK.

A szentpétervári fél a fórumot követően jelezte, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel 2016. ősszén Szentpétervárott egy hasonló orosz-magyar üzleti fórumot és kétoldalú üzletember találkozót szerveznek.

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink