A BKIK XIX. kerületi Tagcsoport találkozója a vrboveci (Horvátország) delegációval

Budapest XIX. kerületének több mint egy évtizede testvérvárosa a horvátországi Vrbovec városa. A jó kapcsolat ápolásának következő állomása volt a kispesti KMO Művelődési Ház különtermében 2016. november 8-án a Zágrábi Kereskedelmi és Iparkamarával és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XIX. kerületi Tagcsoportjával létrejött közös találkozó.

A tárgyalás célja a gazdasági kapcsolatok elmélyítése mellett a tapasztalatcsere volt a két kamara szervezeti felépítéséről és finanszírozásáról, a társszervezetek közötti kapcsolattartás módjairól, szakmapolitikai és érdekvédelmi kérdésekről, valamint a magyar és a horvát szakképzés helyzetéről.

A találkozó kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy egy hosszú távú, sikeres együttműködés jöjjön létre a kispesti és a vrboveci kamarai csoport között. Kölcsönös meghívás kaptak a két kamara képviselői a november végén Zágrábban és Splitben megrendezésre kerülő rendezvényekre, illetve a Budapesten 2016. november 28-án megrendezésre kerülő “Horvátország várja a magyarokat” elnevezésű konferenciára.

Erről készített rövid összefoglalót a Kispest TV:

A találkozóról készült beszámoló a Kispesti Önkormányzat oldalán is megjelent:

Horvát delegáció Kispesten

 

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink