Beszámoló a 2017. évi Szent László Napok rendezvényről

A Kőbányai Önkormányzat 2017. június 22-25. között szervezte meg a hagyományos „Szent László Napok” elnevezésű rendezvényét. Idén is izgalmas, érdekes programok várták a kerület lakosságát és a vállalkozókat egyaránt.

Az eseménysorozat nyitányaként került sor a BKIK kerületi Tagcsoportja és az Önkormányzat közös megemlékezésére alsó-viszokai Gerlóczy Károly egykori lakhelyénél. A felszólaló Kovács Róbert polgármester és Bellovics Péter Tagcsoport elnök méltatták az egykori városvezető elévülhetetlen érdemeit a főváros mai arculatának, struktúrájának kialakításában, kiemelve az egységessé vált Budapest rohamos gazdasági fejlődésében való szerepvállalását. Nem utolsó sorban igyekeztek kihangsúlyozni annak fontosságát, hogy a kerület kiemelkedő alakjainak emlékét mindinkább ápoljuk, megőrizzük.

A megemlékezésről szóló tudósítás megtekinthető az ATV Kőbánya Híradó július 3-i kiadásában. (A tudósítás a műsorszámon belül 10 perc 21 mp-től látható)

http://www.atv.hu/videok/video-20170703-kobanya-hirado-2017-07-03

Szintén június 22-én, a kora esti órákban ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a kőbányai Önkormányzat által odaítélt díjak, elismerések.

A kerület díszpolgárának Dr. György István urat választotta a képviselő testület, akinek a több évtizedes munkásságát és a kerületért tett erőfeszítéseit nem kell bemutatni a kőbányai polgárok számára. A kerület másik rangos elismerését, a Szent László díjat, életművének elismeréseképpen a neves orientalista egyetemi tanár, akadémikus Maróth Miklós kapta.

Számos az oktatási, közigazgatási és egészségügyi ágazatban kiválóan teljesítő munkatárs elismerése mellet a kerület vezetése több vállalkozást is díjazott. A kerület kiváló vállalkozása elismerő címet 2017-ben Kamaránk önkéntes tagja, a Witeg-Kőporc Kft érdemelte ki.

Június 23-25. között a programok a Szent László plébánia templom körül folytatódtak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara X. kerületi Tagcsoportja szombaton és vasárnap sátrat állított a program helyszínén, ahol a működő és leendő vállalkozók információs anyagokhoz juthattak, vagy választ kaphattak kérdéseikre.

A legtöbb érdeklődés a fogyasztóvédelemmel, a bevásárló utcákkal és az államilag támogatott hitelkonstrukciókkal kapcsolatosan érkezett. A programon résztvevő gyerekeknek lufival kedveskedtek a kerületi Elnökség tagjai.

A WITEG-KŐPORC asztalánál a porcelánfestést próbálhatták ki gyerekek és felnőttek egyaránt.

A BKIK sátránál alkalmunk volt üdvözölni az önkormányzat vezetőit, többek között Kovács Róbert polgármester urat, a polgármesteri kabinet több tagját, illetve a gazdasági bizottság vezetőjét egyaránt.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink