Budapesti Vállalkozói Napok – Ahogy mi láttuk… Egy rendezvény, egy gondolat…

A nagysikerű Kamarai Napok hagyományaira épülő Budapesti Vállalkozói Napokon testközelbe hoztuk a főváros vállalkozó közössége számára megújuló kamaránk hétköznapjait.

A szerb-magyar konferencián a Duna és a turisztika volt a középpontban. A Vajdasági Gazdasági és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodása, mely főleg turisztikai, településfejlesztési és az EU csatlakozási tapasztalatok átadásának célját fogalmazza meg, szintén két Duna-parti város, ill. terület együttműködése.

IMG_6460_16_9

Európai egység? 42 ország, 42 szám, egy térkép. Európai országai között 80 szoros a vásárlóerő különbség; a sort Liechtenstein nyitja, az európai kontinens átlagához képest 460,9 %-kal, Ukrajna zárja 5,9 %-kal.  Magyarország a 32-ik a maga 40,6 %-ával – hangzott el a kereskedelem tendenciáiról szóló előadáson.

Bevásárló utcák segítése, események koordinálása, közös marketing, közös lobbi, szakmai tudás megosztása, új összefogások létrejöttének támogatása, kibérelem – ezek a kulcsszavai a BKIK BUM Nonprofit Kft bevásárló utca menedzserének, Király Gabriella előadásának.

„Én a nyílt napra érkeztem, korábban nem voltam kamarai tag.  Ez egy nagyon jó csapat, maradnék.” – mondta egy vállalkozó a XVI. kerületi Tagcsoport Nyílt Elnökségi Ülésén.

20171114_163814

„Kezdjük a konferenciát egy széles mosollyal! – hangzott el az Ipari Tagozat Ügyfélszolgálati Konferenciáján. Az ügyfélszolgálatokkal rendelkező vállaltoknál a munkatársak valódi értékmérőkként jelennek meg és vállalnak szerepet az ügyfél elégedettségében.  A pozitivitás hiánya egészségromláshoz vezet, ami egy vállalatnál anyagi veszteségben is mérhető.

20171114_100924

Hulladékgazdálkodási konferenciánk legnagyobb tanulsága: „A hulladék az nem szemét”.

Hulladék1_800x600

„Meddig huzigálhatjuk a Föld bajuszát? Hol a határ?” Tettük fel a kérdést, s válaszoltuk is meg a belbudai kerületek Kamarai kérdezz-felelek előadásán.

20171114_182704

„Az online pénztárgép bevezetésének köszönhetően tisztul a taxis piac” – kaptak naprakész információt napi munkavégzésükhöz a személy- és áruszállításban érdekelt vállalkozók a Taxi Expon.

Taxi Expo kép2

Életműdíj 5 szakmában – cukrász, fodrász, kozmetikus, pincér, szakács – 68 mesterlevél, a legkiválóbbaknak Arany, Ezüst, Bronzkoszorúval színezve, sőt Aranykéz Díj is! Oklevél, emlékplakett és kitűző jelvény… mindez a Kézműipari tagozat díjátadóján.

20171115_154453

20171115_160056

NAV konferenciánk fókuszában a személyi jövedelemadó és járulékok aktuális kérdései mellett, az általános forgalmi adó, valamint az ügyvezetés járulékkötelezettségei álltak.

20171114_093118

„…olyan színvonalas szakmai konferencián évek óta nem voltam, ahol ennyire fontos, mindennapos vállalkozói munkámban hasznosítható ismeretanyagot szerezhettem.” – írta egy résztvevő.

Bemutattuk az elmúlt évtized tanácsadói szféra tapasztalatait a szakma legkiválóbb képviselőinek tolmácsolásában. Kik a tanácsadás, a coaching, szervezetfejlesztés, tréning, csoportdinamikai gyakorlatok sikeres elméleti és gyakorlati szakemberei.

Kiosztásra került a Tanácsadói Életmű Díj. Díjazott Torma Kálmán, aki Vezetési és szervezetfejlesztési tanácsadó, több mint harmincöt éves gyakorlattal a háta mögött – profitorientált és non-profit orientált szervezetekkel, több ezres létszámú cégekkel és mikro vállalkozásokkal egyaránt dolgozott. A gazdaság és a szervezeti rendszer szinte minden ágában szerzett tanácsadói tapasztalatokat. Munkássága nyomán megteremtődött a vállalati Etikai Kódexek gyakorlata, amely a tanácsadói szakmában komoly minőségi megkülönböztető erővel járhat. Szakmai hozzáállása példaértékű.

IMG_6344

Pénzmosás elleni törvényi változások gyakorlati megközelítésben (www.mkeh.gov.hu), adatvédelem új szabályai, mediáció lehetőségei – előadóink segítségével könnyebb eligazodni a törvények sokaságában. Nem bánta meg, aki időt szánt rá!

20171114_093150

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink