Élménybeszámoló a 2017. évi Szent László Napok rendezvényről

A Kőbányai Önkormányzat 2017. június 22-25. között szervezte meg a hagyományos „Szent László Napok” elnevezésű rendezvényét. Idén is izgalmas, érdekes programok várták a kerület lakosságát és a vállalkozókat egyaránt.

Az eseménysorozat nyitányaként került sor a BKIK kerületi Tagcsoportja és az Önkormányzat közös megemlékezésére Alsóviszokai Gerlóczy Károly egykori lakhelyénél. A felszólaló Kovács Róbert polgármester és Bellovics Péter Tagcsoport elnök méltatta az egykori városvezető elévülhetetlen érdemeit a főváros mai arculatának, struktúrájának kialakításában, kiemelve az egységessé vált Budapest rohamos gazdasági fejlődésében való szerepvállalását. Nem utolsó sorban igyekeztek hangsúlyozni annak fontosságát, hogy a kerület kiemelkedő alakjainak emlékét mindinkább ápolják, őrizzék.

A megemlékezésről szóló tudósítás az ATV Kőbánya Híradó július 3-i kiadásában tekinthető meg. (A tudósítás a műsorszámon belül 10 perc 21 mp-től látható.) http://www.atv.hu/videok/video-20170703-kobanya-hirado-2017-07-03

Június 22-én, a kora esti órákban ünnepélyes keretek között adták át a Kőbányai Önkormányzat által odaítélt díjakat, elismeréseket. Dr. György István urat választotta a képviselő testület a kerület díszpolgárának, akinek több évtizedes munkásságát és a kerületért tett erőfeszítéseit nem kell bemutatni a kőbányai polgárok számára. A kerület másik rangos elismerését, a Szent László-díjat, életművének elismeréseképpen a neves orientalista egyetemi tanár, akadémikus Maróth Miklós kapta. Számos az oktatási, közigazgatási és egészségügyi ágazatban kiválóan teljesítő munkatárs elismerése mellet a kerület vezetése több vállalkozást is díjazott. A kerület kiváló vállalkozása elismerő címet 2017-ben a Witeg-Kőporc Kft. érdemelte ki.

Június 23-25. között a programok a Szent László plébánia templom körül folytatódtak. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara X. kerületi Tagcsoportja szombaton és vasárnap sátrat állított a program helyszínén, ahol a gyakorló és leendő vállalkozók információs anyagokhoz juthattak, vagy választ kaphattak kérdéseikre. A legtöbb érdeklődés a fogyasztóvédelemmel, a bevásárló utcákkal és az államilag támogatott hitelkonstrukciókkal kapcsolatosan érkezett. A programon résztvevő gyerekeknek lufival kedveskedtek a kerületi elnökség tagjai.

A BKIK sátránál alkalom nyílt üdvözölni az önkormányzat vezetőit, többek között Kovács Róbert polgármester urat, a polgármesteri kabinet több tagját, illetve a gazdasági bizottság vezetőjét.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink