“Információs Nap” rendezvény – Beszámoló

Közös „Információs Napot” tartott Pesterzsébeten, a Csili Művelődési Központban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XIX., XX., XXI. és XXIII. kerületi Tagcsoportja. A rendezvényt Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere nyitotta meg.

A résztvevők előadást hallgathattak meg a BKIK szolgáltatásairól Keszthelyi Pétertől, a BKIK Tagcsoport Elnökök Kollégiumának elnökétől, aki kitért az önkéntes tagok által igénybe vehető kedvezményekre is.

Keszthelyi Péter – Kiemelkedő lehetőség a piaci erősödésre az önkéntes kamarai tagság prezentáció

Az oktatás, szakképzés helyzetéről, jogszabályi hátterének változásairól adott tájékoztatást Elek Csaba, a BKIK Oktatási osztályának igazgatója.

Elek Csaba – Változások és új lehetőségek a szakképzésben prezentáció

A kávészünetet követően Quitt László kamarai tanácsadó előadásában ismerhették meg a pályaválasztás, pályaorientáció napjainkban igazán fontos kérdéseit.

Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója színvonalas előadást tartott a szakképzés átalakulásáról, a munkaerőpiac helyzetéről.

Valló Péter – Bemutatkozik a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum prezentáció

Ezután Sepsi Zsigmond, az ADU Oktatási Központ igazgatója tanulókat képző intézmény oldaláról mutatta be a szakképzést, annak jelenlegi helyzetét és a törvényben meghatározott, oktatási intézményekben várható változásokat.

Sepsi Zsigmond – A szakképzés helyzete képzőhely szemszögből prezentáció

Végezetül Hefter József, a Hefter Kft. ügyvezető igazgatója a képzőhelyek tapasztalatait ismertette vállalkozói oldalról.

Az előadásokat követően a résztvevők kérdéseket tettek fel az eladóknak, melyekre ők készségesen válaszoltak.

A résztvevők a helyszínen kérdőívet töltöttek ki, melyben jelezték, hogy fontosnak tartják az ilyen jellegű rendezvényeket és többet szeretnének megtudni a munkaerőpiac helyzetéről és gazdaságfejlesztési programokról.

Elek Csaba konzultáció Elek Csaba oktatási osztályvezető Elnökök egyetértésben Sepsi Zsigmond és Földes Sándor Hefter József ügyvezető igazgató Hefter Kft Információs Nap 2016.11.29 Információs Nap büfé Információs Nap hozzászólás Keszthelyi Péter kollégiumi elnök Quitt László Pályaorientációs Tanácsadó Sepsi Zsigmond XXI. Tagcsoport elnök Sepsi Zsigmond Szabados Ákos XX. polgármester Tarjányi János, Valló Péter, Quitt László és Hefter József Valló Péter BKSZC főigazgató Valló Péter és Quitt László Valló Péter, Quitt László és Hefter József

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink