Jövőre sem változó adótételek Józsefvárosban

Egry Attila alpolgármester a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett Józsefvárosi Üzleti Klubban jelentette be, hogy a jövő évi költségvetés tervezése során változatlan helyi adó tételekkel számol az önkormányzat.

Bonyhády Elek, a BKIK VIII. kerületi Tagcsoport Elnöke a  számos kerületi kisvállalkozót közvetlenül érintő Népszínház utcai kereskedők, mesterek utcája koncepció megvalósítására kérdezett rá, annál is inkább, mert ebben a kérdésben a BKIK Józsefvárosi Tagcsoportja is együttműködő partner szeretne lenni. A kerületi friss történések mellett, mint a Népszínház utca és a Blaha Lujza tér megújítása, kiemelt prioritás a közbiztonság fokozása. Ennek céljából indították útjára a „világos kapualj”pályázatot. A Palotanegyed költségvetése, gazdasági aktivitása és adózása is szerepeltek az ismertetett témák között. Ezen a fórumon is elhangzott, hogy a mikrohitel kamatfeltételei mellett – eddig egyedülálló konstrukcióban -, további kedvezményt biztosít Józsefváros. A klasszikus 5,9-es alapkamatból minden józsefvárosi vállalkozótól 3%-ot átvállal, a fiatal – 40 év alatti – és a női vállalkozók estén újabb 0,5%-ot, ami azt jelenti, hogy ők 2,4%-os kamatfeltétellel jutnak forráshoz. A szeptember végi rendezvény egyik megszólalója dr. Liki Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatási főreferense volt, aki a pénztárgépek tudnivalóival, továbbá a mikrohitel mellett, a Széchényi kártya újdonságaival is megismertette a jelenlévőket.

Bonyhády Elek felszólalásában ismertette a BKIK nagymértékű átalakulását, ami mind az önkéntes tagok, mind pedig a többi vállalkozás számára számos szolgáltatást tud és akar nyújtani. Sokan csodálkozva értesültek a mintegy félszáz lehetőségről.  Ezeket azonban meg kell ismertetni a vállalkozókkal annak érdekében, hogy igénybe is vegyék és lássák, hogy a Kamara valóban hasznos számukra.  Nem csak az adózási, jogi, képzési kérdésekben, hanem a működés feltételeinek ismertetésében és támogatásában is segítséget  nyújt. Fontos a kölcsönös informálódás, tájékoztatás, kérdésfelvetés, javaslat. Egy érdekes szemléleti kérdést boncolgatott azzal kapcsolatban, mit is tud nyújtani a Kamara? Nos, “a Kamara Te vagy!” Mert minél többen vagyunk, annál erősebbek lehetünk, akkor pedig sokkal jobban tudjuk érvényesíteni az érdekeinket, még többet tudunk nyújtani a tagjainknak, és még többet tudunk tenni a tagjainkért. Ezt több más országbeli kamara  – mint például a németországi – példája mutatja. Ezért célunk a megújulás, de ez csak együtt lehet sikeres.

A Miért érdemes Józsefvárosban vállalkozónak lenni? kérdésre kapnak választ a minden hónap utolsó keddjén 9 órakor kezdődő Üzleti Klub rendezvényeinek résztvevői, zömében kerületi vállalkozók. A kapcsolatépítésre is remek lehetőséget kínáló kezdeményezés ingyenesen látogatható. A klub a H13-è, az önkormányzat pedig, mint az intézmény fenntartója állandó előadó – hangsúlyozta Zékány Zoltán, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ szakmai igazgatója.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink