Kamarai Kérdezz-Felelek: Témák, amelyek alapvetően befolyásolják mindennapi életünket

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Területi tagozatai által szervezett az „Élelmiszereink biztonsága; vegyszerhasználat a mezőgazdasági termelésben, az élelmiszerekben; Hol a határ?” című április 4-i előadás* izgalmas és égetően aktuális témát feszegetett. Prof. dr. Székács András, az MTA doktorának tájékoztatója megválaszolta, miként működik a vegyszerek európai uniós és magyarországi engedélyezése; milyen hatásokkal kell számolnunk a mezőgazdasági termelésben, és az élelmiszeriparban, s milyen következményei lehetnek a nem engedélyezett, ill. nem előírások szerinti vegyszerhasználatnak? A bio-élelmiszerek termelése és fogyasztása is napirendre került, ahogy a termelési és forgalmazási előírások az Unióban és itthon. A napi információkon túl, sok új elemmel is megismerkedtek az eseményen ingyenesen résztvevők. Ez a kérdéskör alapvetően befolyásolja mindennapi életünket, életminőségünket.

A következő előadás 2017. május 25-én a Géntechnológiailag módosított élelmiszerekről szól, amelyet Prof. Dr. Darvas Béla, az MTA doktora, a GMO-Kerekasztal és a Magyar Ökotoxikológia Társaság egyik alapítója és elnöke tart. Minden érdeklődőt szívesen látnak.

­* Forrásmegjelöléssel szabadon felhasználható az alább található teljes prezentáció.

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431)

 

Szekács András prezentációja

dr. Székács András

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink