Kapjanak több munkát a kerületi vállalkozók

Baumholczer Tamás, a BKIK XVI. kerületi Tagcsoport elnöke tette fel vitaindítóként a mindenki számára legfontosabb kérdést: Mibe és hogyan tudnak bekapcsolódni a kerületi vállalkozók?

„A XVI. kerület célkitűzése az elmúlt évben nem változtak. Azt szeretnénk, amit eredetileg mindig is akartunk. Egy élhető zöldövezeti, főleg családi házas kertvárost. Olyan helyet, ahol jó lakni.  Ahol, ha minőségi szolgáltatást szeretnének az emberek, nem kell bemenniük ezért a belvárosba. Sok minden tartozik ehhez, a többi között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával való jó viszony ápolása. Fontos számunkra, hogy a kamarai delegált is van az önkormányzati bizottságokban, hogy minden történésről első kézből informálódjon. Részt vesz a testületi üléseken. A nagyobb horderejű kérdésekben pedig előre egyeztetünk” – nyitotta meg Kovács Péter XVI. kerületi polgármester a BKIK-val közösen szervezett Vállalkozói Fórumot.

Baumholczer Tamás, a BKIK XVI. kerületi Tagcsoport elnöke tette fel vitaindítóként a mindenki számára legfontosabb kérdést: Mibe és hogyan tudnak bekapcsolódni a kerületi vállalkozók? „A közbeszerzési eljárások útján minden lehetőség adott, a legjobb ajánlatot kell tenni- hangzott a válasz rá, ahogy minden más felvetést is részletes tárgyalás követett.

Dr. Gorondy-Novák Judit, a BKIK Gazdaságfejlesztési igazgatója számára az legfontosabb, hogy minden szinten az eljussanak az információk a tagok felé. Beszámolt a jelenlévőknek a BKIK több új kezdeményezéséről, köztük Krisán László elnök most bevezetett Kamarainfo elnevezésű tájékoztatójáról, amelyre első körben a legtágabb belső kamarai kört hívta meg, köztük is kiemelve a kerületi Tagcsoport elnököket és a választott tisztségviselőket. „Elnök úr jelezte, hogy folyamatos lesz az információáramlása a vállalkozók felé, s kérte, hogy a testületek által végzett tevékenységek – a teljes transzparencia jegyében – kerüljenek fel a kamarai honlapra.” Igazgató asszony jelezte, hogy október 15-től kibővült a tanácsadási paletta, s hogy az EU-s törvények szerint változik az adatvédelem. Elmondta, hogy régi kérésen dolgoznak a kamara szakemberei, mégpedig azon, hogy használható, felfrissített kamarai taglistához juthassanak, akiknek szüksége van erre a munkájukhoz. Folytatódik az induló vállalkozásoknak adandó általános tanácsadás. A kezdő vállalkozók számára helyiséget biztosítanak. Szolgáltatásokban is segítenek: marketing, könyvelés, hirdetési tanácsadás területeken. A teljes paletta megtalálható a kamarai honlapon. „Egy hét áll még rendelkezésünkre – folytatta -, hogy az idei Kamarai Napokat tartalommal töltsük. November 13-án a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével közösen indulnak az Iparművészeti Múzeumban a Budapesti Vállalkozói Napok, ezt követően lesz a főszerep a tagozatoké és tagcsoportoké.” Bejelentette az MKB Bankkal kötött megállapodást, amely keretében négy BKIK Pont nyílik MKB bankfiókokban a kamarai szolgáltatások ismertetésére. Személyes feladatának érzi, hogy javuljon az együttműködés a kerületekben annak érdekében, hogy a helyi vállalkozók minél több munkát kapjanak. Jogászként emelte ki, hogy kötelező a jogalkotásba bevonni a BKIK-t. „Megalakult a Deregulációs Bizottság az ésszerűtlen állami szabályozás kiküszöbölésére. A tagcsoportoktól is várják heti üléseikhez a konkrét javaslatokat. Munkájuk ez alatt a rövid idő alatt is sikeresnek bizonyult.”

Juhász Ildikó, a BKIK XVI. kerületi Szolgáltató Irodai munkatársa a Széchenyi kártya aktuális tudnivalóit ismertette.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink