“Mi a pálya?” Műszaki Pályaválasztó Fesztivál – Beszámoló

2016. október 4-5-én került megrendezésre a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IV. kerületi Tagcsoport, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Budapesti Szakképzési Centrum közös szervezésében a „Mi a pálya?” Műszaki Pályaválasztó Fesztivál, ahol  a BKIK XIII. és XV. kerületi tagcsoportja is részt vett.

Tevékenységük révén harminc általános iskolából összesen 260 fő diák csatlakozott a programhoz. Azoknak a kisiskolásoknak és kísérőjüknek, akik ezt igényelték, a IV. kerületi Tagcsoport megszervezte a buszos szállítást a rendezvény helyszínére, az ELMŰ Sporttelepre.

A fesztivál elsődleges célja volt, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt, illetve utánpótlást biztosítson mind a Szakképzési Centrumok, mind pedig majdan munkaerőként a cégek számára.

Az esemény házigazdái: Szujó Zoltán és Wéber Gábor voltak.

A rendezvény a Forma-1-hez kapcsolódó látványos előadással kezdődött a bokszutcákban. A szakközépiskolák, felsőoktatási intézmények és cégek hat különböző ágazatot mutattak be. Különösen érdekessé tette a fesztivált, hogy a kiállítóhelyeken diákok mutatták be diákoknak az adott iskolát, illetve szakmát.

A helyszínenként résztvevő 1000-2000 általános és középiskolás diákok a Forma-1-es autón keresztül közelíthették meg az adott szakma sokszínűségét. Itt minden durrant, villant, füstölt, robotok birkóztak, liftek közlekedtek, drónok repkedtek, egy szóval, a résztvevők beléphettek a műszaki világ hatalmas játszóterére.

A siker nem maradt el! “Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak? Hol tanulhatom meg ezt a szakmát?” hangzott el több diáktól is a kérdés.

A főszervező Budapesti Szakképzési Centrum:  Erősáramú elektrotechnika,  Gyengeáramú elektrotechnika,  Távközlés,  Gépészet,  Vegyipar,  Informatika,  Környezetvédelem, Rendészet és közszolgálat területeken tud képzést ajánlani az érdeklődő fiataloknak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a jövő szakembereinek, vállalkozóinak „kinevelésében” részt vállaljon.

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink