XVI. kerületi Vállalkozói Fórum – Beszámoló

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVI. kerületi tagcsoportja vállalkozói fórumot tartott, melyen Kovács Péter polgármester a vállalkozókat érintő helyi aktualitásokról és fejlesztésekről beszélt a megjelent kamarai tagok előtt. Az önkormányzat nem tervezi az adójogszabályok változtatását, vagyis se emelésre, se csökkentésre nem kell számítani – mondta Kovács Péter.

Az előadás egyik kiemelt témája a Kertvárosi Kártya volt. A Kertvárosi Kártya népszerűsítése a vállalkozók körében fontos kérdés. Amelyik vállalkozás belép a programba, annak minimum 8 százalék kedvezményt kell biztosítania valamely termékeinek, vagy szolgáltatásainak az áraiból. Nem minden szolgáltatásra kiterjedően kell megadni ezt a kedvezményt. A programba belépő cég felkerül az önkormányzat honlapjára és szerepelni fog abban a félévente megjelenő (frissülő) kiadványban is, mely az elfogadóhelyeket listázza. A kiadványt a kártyabirtokosok postai úton kapják meg, de a Sashalmi Piacon is beszerezhető – mondta a polgármester.

A Kertvárosi Kártya népszerűsítésével cél, hogy minél több vállalkozás legyen kártya-elfogadóhely, ezáltal a lakók a helyi vállalkozóknál költsék el a pénzüket.

Az önkormányzat igyekszik a fejlesztések esetén kerületi vállalkozóknak kiadni a munkát, ezzel is segítve őket. Például a Kölcsey iskola liftjét, a helyi útépítéseket, a sashalmi csapadékcsatorna építését mind kerületi cégekkel végeztették el.

A Vállalkozói Fórumon szó esett a Sarjú bánya területének fejlesztéséről is. Kovács Péter elmondta: a terület egy részét már értékesítették a Kertvárosi tűzoltóság megépítése céljából. A területre szabályozási terve szerint a tereprendezés után lehetőség lesz a terület megvásárlására. Az Önkormányzat szeretné, ha azt helyi vállalkozók bérelnék vagy vennék meg. A Szabadföld út melletti önkormányzati ingatlanok értékesítése is elkezdődik, ide is beruházások költözhetnek. A telkeket az önkormányzat olcsón adja, de a 2200-2500 négyzetméteres telkekre nincs érdeklődő. A Veres Péter út, Csömöri út, Rákosi út vállalkozási övezet lehet, de erről a képviselő-testületnek kell dönteni. Az önkormányzat, a vállalkozóknak kedvezve ezeken a területeken parkolókat alakít ki, hogy az üzletek, szolgáltatások előtt legyen parkolóhely.

Az önkormányzat szorosabb együttműködésre törekszik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával és annak helyi szervezetével, ezért folyamatban van egy közszolgáltatási szerződés aláírása. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzat gazdaságfejlesztési közfeladatának ellátásában tud támogatást nyújtani. Az együttműködés fejében új, nagyobb irodában fogadhatja a kerület vállalkozóit az Önkormányzat épületében.

XVI. ker-i TCS Vállalkozói Fórum 2016.09.21

Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink