Tájékoztatás az agrárkamarai tagdíjak visszamenőleges módosításának lehetőségéről

 BKIK-MNKSZ_fejléc_600

Tisztelt Fővárosi Vállalkozás! Kedves Regisztrált Partnerünk!

Elsőre talán meglepő, sőt furcsa is lehet Ön, illetve vállalkozása számára, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától olyan tartalmú levél és információ érkezik, amely a Nemzeti Agrárkamara (NAK) tagdíj témájával kapcsolatban fogalmaz meg ajánlásokat, teendőket.

E levél azonban ezer, százezer forint, sőt, komoly milliós nagyságrendű megtakarítást is eredményezhet Önnek, ezért javasoljuk, figyelmesen olvassa el a tájékoztatót, éljen a lehetőséggel, segítse vállalkozását megszabadulni a felesleges kiadásoktól.

Bizonyára észlelte működése során – vagy jelezte a könyvelője -, hogy az utóbbi időben olyan számlalevelek érkeztek a Nemzeti Agrárkamarától, amelyben rövid határidővel, tagdíjfizetési kötelezettséget állapított meg. Ennek oka nem más, mint az a jogszabály, amely a vállalkozásokat a cégkivonatban szereplő TEAOR számok alapján a NAK alá sorolja. Ez azért történhetett, mert vállalkozása több TEAOR számot jelölt meg alapításkor és a felsorolásban talán olyan, soha nem használt tevékenységi kör is szerepel, amely miatt a Nemzeti Agrárkamara tagsághoz kapcsolódó tagdíjfizetést állapított meg, s az Ön cégét agrár/mezőgazdasági tevékenységekhez társítja. Tagvállalataink visszajelzése szerint vélhetően egyáltalán nem, vagy csak kismértékben használt tevékenységi körökről van szó, de tagdíjat mégis fizetni kell utána.

Most részben, egészben vagy arányosítás útján mentesülhet ettől, ha viszonylag rövid határidőn belül Ön, vagy könyvelője megteszi a szükséges adminisztrációs lépéseket. 2017. július 31-ig nyílik lehetősége önrevízióra. 2017. június 20-tól a NAK honlapján minden érintett vállalkozás saját ügyféloldalára belépve eléri a szükséges nyomtatványok egyéni kóddal ellátott verzióját, vagy a csatoltan található dokumentumok kitöltésével is intézhetők a visszamenőleges tagdíjkedvezmények.

Tájékoztató BKIK-MNKSZ
NAK TEÁOR törlése esetén használandó nyomtatvány
NAK_2017_könyvvizsgálói_jelentés_minta_arányosításhoz

Hosszas tárgyalások előzték meg e döntést és nagyon jó iránynak tartjuk, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel együttműködésben el tudta érni a Nemzeti Agrárkamaránál azt a mentesülési lehetőséget, amellyel vállalkozása komoly terhektől szabadul meg és egyben alkalmat is ad arra, hogy áttekintse cége tevékenységi köreit, s egy új, tisztább profilt alakítson ki.

A megújult és új alapokra helyezett Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mostantól azon lesz, hogy tényleges, gyakorlatias, ésszerű és komoly előnyöket, jogosultságokat biztosítva szolgálja a budapesti vállalkozásokat és minden olyan lehetőséget megragadjon, amely értéket ad és hasznot hoz számukra.

Fontolja meg a fentieket, s ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel,

Krisán László
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
elnök

Eseménynaptár
h k s c p s v
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Kiemelt videó
A Fiatal Vállalkozók Hete a BKIK társszervezésében - 2017
Cég és szolgáltatás kereső
Pályázati projektek
Partnereink