Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás

Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás

Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás

Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás 2021/02/26
Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás 00:00
Kanapé túrák 2021 – Idegenvezetők Világnapi kiadás online

A világ járvány előtt minden év február végén ünnepeltük az Idegenvezetők Világnapját. Bár még nem találkozhatunk személyesen, de a világnap alkalmából idén mi is készülünk két online sétával 2021. február 26-án és 27-én. 

Programok röviden

  • 2021. február 26. (péntek) 15.00 - Ferencvárosi séta II.

Mintegy a tavalyi Belső-Ferencvárosi séta folytatásaként, a Lónyay utcából tartunk az Üllői út felé, keresztezzük a Ráday utcát és a Bakáts téren is megállunk.

Közben felidézzük Ferencváros mesteremberei, iparosai, vállalkozói, orvosai, építészei alakját, akiknek munkássága, híre túlnőtt a városrész határán. Megismerjük egy regény környezetét is, mely Józsefvárosba vezet át, ahogy a két kerület között mindig gyakori volt az átjárás. Kísérőnk most is dr. Gönczi Ambrus, a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője. A Ráday utca mai vállalkozóiról pedig dr. Orbán György mesél, a Ráday Soho Egyesület projektmenedzsere. 

  • 2021. február 27. (szombat) 11.00 - Lipótvárosi séta - Danubius kútjától a Duna partjáig

A Kálvin térről az Erzsébet térre szállított Danubius–kútnál kezdjük a sétánkat. Lipótváros terein haladunk át. Eközben felidézzük a történelmi Pest határán túl északra terjeszkedő, egységes terv szerint kiépült városrész egykori látképét. Megnézzük, mit lát ma a Budapestre érkező vendég a Duna felől, mitől különleges egy múzeumhajó belsejében kialakított étterem, és a hajózásban, csillagászatban ismert Zenit szó hogyan jellemez egy hotelt. A sétán Turi Olga idegenvezető kalauzolja majd Önöket. 

Az esemény zoom webináriumában való részvétele regisztrációhoz kötött.

A sétákat a BUM FB oldalán https://www.facebook.com/bumhu is közvetíteni fogjuk, így regisztráció nélkül, ott is követheti az eseményt. (Ha követi FB oldalunkat, akkor automatikus értesítőt is kap majd az élő adás elindulásáról.)

Részletek és regisztráció: ITT