Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára c. online konferencia

Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára c. online konferencia

Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára c. online konferencia

Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára c. online konferencia 2021/09/29
Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára c. online konferencia 15:00
Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára c. online konferencia Online

MEGHÍVÓ

Tisztelt Hölgyem/Uram! 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata tisztelettel meghívja Önt a 

Nagyrendezvények hatása Budapest turizmusára

c. online  konferenciára és együtt gondolkodásra 

2021. szeptember 29. (szerda) 15 óra

Mára már teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében eltelt utóbbi másfél év legnagyobb károsultja a turizmus iparága, amelyet a legszélesebb körben, az idegenvezetőktől, a hajózáson, buszos vállalkozásokon át a vendéglátó és szálloda iparon keresztül a rendezvény szervezőkig értünk, a kulturális szférával együtt. Különösen igaz ez fővárosunkra, ahol a szállodák vendégeit 80-90 %-ban a külföldiek adták. Nehezíti a helyzetet a nagy rendezvények, a konferencia és üzleti turizmus elmaradása, holott tudjuk, hogy az utóbbi céllal érkezők átlagos költése kétszerese a normál turistákénál. Ma is jelen van az ágazatban a bizonytalanság, holott a komoly rendezvények, fesztiválok előkészítési munkálatai az egy évet is bőven meghaladhatják. Mire számíthatunk? Lehetséges-e a belföldi turisták részarányának növelése Budapest turizmusában, és ha igen, hogyan? A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kutatja a választ, és nemcsak kutatja, de saját kezdeményezésében és forrásai felhasználásával igyekszik bevételt generálni e vállalkozások túlélése érdekében, pl. az Újra nyitva Budapest pályázatával. 

Konferenciaszoba elérési útja: LINK 

Amennyiben nem a fenti elérési útvonal (LINK) használatával jelentkezne be a videó konferencia hívásba, annak azonosítói a következők:
Meeting ID: 820 9325 0464
Passcode: 357870 

A konferenciaülés résztvevői előzetesen egy ún. várószobába lépnek be, ahol azonosításuk megtörténik, mielőtt a konferenciaülésen részt tudnának venni. Kérem, hogy a Zoom alkalmazás indításakor az azonosítás megkönnyítése érdekében felhasználónévként teljes vezeték és utónevüket szerepeltessék.

Kérem, hogy a konferenciaülés időben történő kezdése érdekében az ülés kezdete előtt legalább 10 perccel jelentkezzenek be a rendszerbe. 

Program 

A program moderátora: Szatmáry-Jähl Angéla, a Kereskedelmi Tagozat elnöke 

15:00 óra Köszöntő
Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK Kereskedelmi Tagozatának elnöke 

15:05-15:25 Farkasszemet nézünk a Coviddal
Előadó: Gál Judit, a Danubius Hotels marketing és kommunikációs igazgatója

15:25-15:45 Versenyben a nemzetközi konferenciák és üzleti rendezvények elnyeréséért
A Magyar Kongresszusi Iroda szerepe és tevékenysége az újrainduláskor

Előadó: Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda  managing directora 

15:45-16:05 Az „újgenerációs” rendezvényekben rejlő lehetőségek
Előadó: Csanda Gergely, a MEEX cégcsoport tulajdonosa 

16:05-16:25  A Hungexpo újjászületése – avagy hogyan lesz Budapest Európa egyik top kongresszusi desztinációja
Előadó: Szűcs Balázs, a Hungexpo Marketing and Sales Managere  

Megtisztelő részvételére számítunk! A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért részvételi szándékát feltétlenül jelezze a BKIK regisztrációs felületén, a konferencia meghívó aljára görgetve található az űrlap. 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készül. A résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BKIK a megadott személyes adatait kezelje, így ahhoz is, hogy a rendezvényen róla kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, s ezeket a BKIK a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználja.

Az BKIK tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen való részvétel biztosítása és az ehhez kapcsolódó költségek igazolása céljából megadott személyes adataik (név, aláírás, mobilszám, e-mail cím, képmás és/vagy hangfelvétel) kezelésére az BKIK adatvédelmi szabályzatában foglaltak az irányadók.