Séta a Nagykörúton 1. rész

Séta a Nagykörúton 1. rész

Séta a Nagykörúton 1. rész

Séta a Nagykörúton 1. rész 2022/09/24
Séta a Nagykörúton 1. rész 13:00
Séta a Nagykörúton 1. rész Találkozó: 12.45-kor Nyugati téri óra előtt

Sétánkat a Nyugati pályaudvar térségéből kezdjük. Egykor innen (az Indóházból) indult az első vonat Pestről Vácra. Itt húzódott a Gyár utca és a Rákos-árok, melynek vonalában épült meg Pest főgyűjtő csatornája és felette a Nagykörút, rajta a 4-6-os villamos pályája.

Sétánkon bejárjuk a Nagykörút két szakaszát. Keresztezzük az elegáns Andrássy utat az Oktogonnál és áthaladunk a Király utcán. Mesélünk Teréz és Erzsébetváros egykori kávéházairól, moziairól, vendéglátó-, szórakozó helyeiről, kereskedéseiről. Híres szállodái közül felkeressük a Radisson Blu Béke Szállodát és Zsolnay kávézóját. Megnézzük, miként fogadja vendégeit az egykori Haggenmacher-palota az Oktogonnál. Elsétálunk a luxus élményt nyújtó Corinthia Grand Hotel Royal (SPA) mellett, és - filmforgatás miatt - csak egy pillanatra bekukkantunk az Anantara New York palotába és a New York kávéházba.

Közel 2,5 óra alatt „lepergetjük” a Nagykörút filmkockáit, felvillantjuk koronként változó arcát. A Skála Kópétól indulunk és egy búvárhoz érkezünk.

Találkozó: 12.45-kor Nyugati téri óra előtt ( a Teréz körút Bp. VI. Jókai utca sarkához eső rész )

Útvonal: Nyugati tér - Teréz körút - 43.sz: Radisson Blu Béke Hotel **** Superior és Zsolnay kávéház  (1913, „ Haranghy Múzeum ”) - Andrássy út 52. Oktogon Hotel, Haggenmacher-palota - Király utca - Erzsébet krt. 43-49.: Corinthia Grand Hotel Royal - 29-33.: Madách Színház – 9 -11.sz: New York kávéház - Anantara New York Palace Budapest Hotel - 6.sz: volt Meteor szálló, és kávéház. ma Erzsébetváros Polgármesteri Hivatala

A séta időtartama: kb. 2,5 óra

A sétát vezeti: Zaharia Etelka idegenvezető

Részvételi díj: a program ingyenes

Létszám: max. 25 fő    

A sétához a TourguideSystem.hu Kft. készülékeit használjuk.