Séta a Városligetben

Séta a Városligetben

Séta a Városligetben

Séta a Városligetben 2022/09/23
Séta a Városligetben 16:00
Séta a Városligetben Találkozó: 15.45 órakor a Műcsarnok oldalán, a Műjégpálya bejáratával szemben.

Mérnöki bravúrok, korszakalkotó technológiák nyomán

Sétánkat a Műcsarnok oldalán kezdjük. Megcsodáljuk az épület különlegesen szép pirogránit díszeit.

Továbblépve átkelünk a téli Műjégpályát és a nyári csónakázó tavat átívelő „ Eiffel – kék”  vasbeton hídon. Egy másik hidat is útba ejtünk: a „fehér-bordó” színűt, amely mára a semmi fölött vezet –sehová. Egykor szerves része volt a világ első villanyüzemű földalatti vasút pályájának. A két híd közötti térségben meglátogatjuk a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Czigler-szárnyát, a Termálfürdő kupolacsarnokát. Gyönyörködünk Maróti épületdíszeiben, Róth Miksa mozaikjaiban, a korszak iparosmestereinek munkáiban. Majd a világvárosi ranghoz méltón kiépített Sugárút és a Városliget találkozási pontján, a Hősök terén zárjuk a sétánkat. Ott, ahol Zsigmondy Vilmos bányamérnök feltételezése, kitartó munkája eredményeként termálvíz fakadt. Megkeressük a városligeti artézi kút fúrását és a vízfakasztást tanúsító kis emléktáblát.

Találkozó: 15.45 órakor a Műcsarnok oldalán, a Műjégpálya bejáratával szemben.

Útvonal:  Műcsarnok - Műjégpálya- Zielinski – híd– Zsigmondy Vilmos szobra-  Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda előcsarnoka -  Wünsch-híd (A városligeti gyalogoshíd (1896) – Kós Károly sétány - Állatkerti körút-  Hősök tere : Zsigmondy Vilmos bányamérnök városligeti ártézi kútjának a helye

Időtartam: kb. 2 óra

A sétát vezeti: Pancsik Károly idegenvezető

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Czigler-szárnyát, a Termálfürdő kupolacsarnokának látogatását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. támogatta.

A sétához a TourguideSystem.hu Kft. készülékeit használjuk.

Részvételi díj: a program ingyenes

Létszám: max. 25 fő