Utazás Budapest szigetei felett és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban

Utazás Budapest szigetei felett és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban

Utazás Budapest szigetei felett és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban

Utazás Budapest szigetei felett és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban 2022/09/25
Utazás Budapest szigetei felett és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban 10:00
Utazás Budapest szigetei felett és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban Találkozó: 10 órakor az 1-es villamos Bécsi út/Vörösvári út felé tartó megállójában

Túránkon egy különleges térséget mutatunk be Pestről átutazva Óbudára és onnan Pestre. Visszapörgetjük az időt, amikor egy átgondolt logisztikai rendszer (pl. a szénszállításé a dorogi szénmedencéből Óbuda, a Váci út és Újpest gyártelepeihez) elemeként működtek a dolgok, amikkel találkozunk, vagy új funkciónak adtak helyet, ahogy az Óbudai Gázgyár példája mutatja. Graphisoft Park : „Szilícium völgy”, Duna-parti oktató bázis jött létre az ipartelep egy részén.

Ipar ( gyár) történeti és kultúrtörténeti kirándulást teszünk a Duna-hidak ( Árpád híd, Budapest Északi Dunai Vasúti híd (másképpen Újpesti, vagy északi összekötő (vasúti) híd) környezetében. A Duna közelében, mely nem csak gazdasági életünkben volt koronként  meghatározó tényező. Iparteremtő, gazdasági haszna mellett szigeteivel lehetőséget teremt szabadidős kikapcsolódásra, sportolásra, szórakozásra napjainkban is.

Az 1-es villamos, a H5-ös HÉV, a MÁV vonalán utazva a Margitsziget, Óbudai Hajógyári sziget, Népsziget, Palotai-sziget Természetvédelmi Terület és a Római-part látványát kapjuk ajándékba.

Találkozó: 10 órakor az 1-es villamos Bécsi út/Vörösvári út felé tartó megállójában, az Árpád híd pesti hídfőjénél ( Bp. XIII. Göncz Árpád városközpont)

Útvonal: Árpád híd - Népfürdő – Szentlélek tér (1-es villamos) -  HÉV- járattal :  Filatorigát - Kaszásdűlő- Aquincum megállók – séta : Szentendrei út - Keled utca-  Sujtás utca – látogatás az Óbudai Gázgyár munkástelepén és a Graphisoft Parkban (a Gázgyári szénkirakó kikötőig) - Záhony utca - Szentendrei út az Aquincumi régészeti romkert mentén – utazás: Aquincum MÁV - megállótól (liftrendszer) – Újpest- Angyalföld – Rákosrendező megállókon át a Nyugati pályaudvarig

A túra időtartama min. 2,5 óra

Utazáshoz: 2 db BKV-jegy vagy érvényes BKV-bérlet, valamint akinek nincs érvényes BKV-bérlete 1 db MÁV-jegy (az Aquincum  MÁV megálló  automatából megváltható )  

A túrát tartja: Sípos István idegenvezető  

Létszám: max. 15 fő

Túránkon a Tourguide.System.hu Kft. kihangosító készülékét használjuk.