2020 pályázati lehetőségei

2020 pályázati lehetőségei

2020 pályázati lehetőségei

2020 pályázati lehetőségei 2020/09/01
2020 pályázati lehetőségei 21:09

Mit rejtenek 2020 pályázati lehetőségei? Cikkünkben összefoglaljuk, hogy jelenleg milyen elérhető kiírásokra tudnak még pályázni a szervezetek, illetve mire számíthatnak még az évben!

Mit rejtenek 2020 pályázati lehetőségei? Cikkünkben összefoglaljuk, hogy jelenleg milyen elérhető kiírásokra tudnak még pályázni a szervezetek, illetve mire számíthatnak még az évben!

Számos vállalkozásoknak szóló pályázat zárul le január közepén, azonban így sem szabad csüggedni a fejleszteni vágyóknak.

A vidéki vállalkozások akár 40 millió forintot is igényelhetnek a GINOP-1.2.10-es kódszámú, gépek, eszközök modernizációját támogató pályázati kiíráson. A támogatási intenzitás akár a 70%-ot is elérheti. A konstrukció némileg eltér a szokványos pályázatoktól – ugyanis a támogatást visszatérítendő támogatásként kapja meg a vállalkozás, amely vissza nem térítendővé válhat, amennyiben a megvalósítási időszakban teljesíti a megadott feltételeket.

Szintén a vidéki régiókban érhető el az ősz folyamáig a 15kW-os napelemes rendszer telepítését támogató, GINOP-4.1.3 kódszámmal rendelkező pályázat. Maximum 3 millió forint igényelhető 100%-os támogatással!

A régi program mintájára, tavaly ősszel az Új gyakornoki program is kezdetét vette, amelynek célja, hogy a gyakornokok foglalkoztatását elősegítse. A pályázat keretei között elszámolható a gyakornok munkabére, munkájához szükséges eszközök, valamint a mellé kijelölt mentor arányos munkabére is. A vidéki vállalkozások maximum 22 millió forintot igényelhetnek ezen célra, 100%-os támogatással.

Négy régióban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl) érhető el a foglalkoztatásbővítés ösztönzését támogató felhívás, amely keretein belül bővítheti vállalkozásának létszámát akár 15 fővel. Maximum 90 millió forint igényelhető, a támogatás maximális mértéke 70% is lehet.

Várható pályázatok

Úgy gondoljuk, hogy idén az EU-s források mellett még nagyobb teret fognak nyerni a hazai finanszírozású pályázatok. Így számítunk idén is a Kisfaludy Program felhívásaira, amely turisztikai beruházásokat támogat a kiemelt térségekben. Országosan elérhető pályázat lesz a minden évben megjelenő NFA munkahelyteremtő kiírás, az Út a jövőbe program eszközbeszerzésre, számos innovációs lehetőségre számíthatunk, valamint az építőipari beruházásokat támogató pályázat is meg fog jelenni. Érkezik még a Pest megyei vállalkozások számára a telephelyfejlesztést, eszközbeszerzést támogató kiírás, a vidéki vállalkozások pedig ismét pályázhatnak majd piacrajutást segítő támogatásra.

Azonban nem csak a vállalkozások örülhetnek idén, hanem az 5000 fő alatti települések is – ugyanis idén is folytatódik, sőt bővül a Magyar Falu Program, amelyben 150 milliárd forint forrás jut a fejlesztésre.

Érdemes már most elkezdeni a felkészülést!

Amennyiben van elképzése, amelyhez szeretne forrást igényelni,

ide kattintva töltse ki adatlapunkat,

és szakmai partnerünk, a Goodwill Consulting Kft. munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot!

BKIK Pályázatfigyelés