4x4

4x4

4x4

4x4 2022/10/24
4x4 13:09

Négy osztály négyféle szakmát próbálhatott ki múlt heti pályaorientációs napunkon.

A Terézvárosi Két Tannyelvű Általános iskola felső tagozatos diákjaihoz látogattak el munkatársaink, hogy betekintést nyújtsanak néhány szakma rejtelmeibe, és pályaorientációs és önismereti foglalkozást tartsanak.

Négy különböző „órán” vehettek részt az osztályok:

 

1. Kézműves foglalkozásvezető segítségével megismerkedtek a bőrműves mesterséggel, a fonási technikákkal, és lépésről lépésre elkészíthették saját bőr karkötőjüket.

2. Egy másik teremben az építőipar néhány szakterületébe nyertek betekintést az BkSzC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola tanára és diákjai közreműködésével:

- Legoból összeállított kész falat kellett a gyerekeknek szétszedni, majd időre ugyanúgy összerakni, - Megismerkedtek a flex-szel, és a bátrabbak ki is próbálhatták- ők egy kerámia táblából egy kört vághattak ki.

- Kerámia kockákból mozaik képet, pontosabban Terézváros logóját rakhatták ki.

3.  A Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanárai és diákjai segítségével az osztályok megismerkedhetek az ételekkel, fűszerekkel, és a szakképző iskola által hozott élelmiszerekből pedig egy szülinapi bulira tálat kellett összeállítaniuk a csapatoknak. Az elkészült tálakat a szakképző iskola diákjai zsűrizték, majd megkapták és  aztán meg is ehették azokat.

4. Önismereti és pályaorientációs játékban, beszélgetésben is részt vehettek a diákok. Kiderült, hogy a sok iskolai tantárgy, amelyeket gyakran feleslegesnek gondolnak, az élet, a munka világában mennyi területen hasznosítható. A gyerekek felvételivel kapcsolatos félelmekre pedig igyekeztek közösen megoldásokat találni.

És hogy hogy érezték magukat a diákok? Hallgassuk meg őket:

„Én nagyon élveztem ezt a napot.”

„Nekem személy szerint az szakács, a legós, és a karkötő programok voltak a kedvenceim, és ez is segített az osztály összehangolásában.”

„Nagyon tetszett nekem ez a nap, sokat nevettünk, jó volt a hangulat.”

 „Izgatottan vártam a programokat. Az első program egy kedves hölggyel volt, akivel pályaorientációs játékokat játszottunk. Számomra ez a program nagyon érdekesnek bizonyult, mivel olyan szakmával is megismerkedtem, amelyikkel idáig még nem is találkoztam.”