A Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság turizmusfejlesztési intézkedései

A Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság turizmusfejlesztési intézkedései

A Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság turizmusfejlesztési intézkedései

A Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság turizmusfejlesztési intézkedései 2021/12/08
A Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság turizmusfejlesztési intézkedései 11:01

A vajdasági Gazdasági és Turisztikai Titkárság e folyó év végén 158 millió dinárt hagyott jóvá a turizmus előreléptetésére. A tegnapi nap folyamán ez a Titkárság támogatási szerződéseket kézbesített a turisztikai szervezetek, ügynökségek és vállalatok számára. A pénzeszközök a turisztikai infrastrúktúra kiépítésére, a szükséges turisztikai felszerelések és a rendezvények megszervezésére vannak előrelátva.

Nenad Ivanišević, tartományi titkár, a szerződések aláírása során elmondta, hogy a turizmus a gazdaság azon ágazata amely a pandémia ideje alatt és után is sikeresen fenntartotta magát, és élénkségét, mozgékonyságát bizonyította a nehézségek ellenére is. Előrejelzett új 187 millió dinár támogatási eszközt a turisztikai részleg számára, már a 2022.év elejére. 

A hangsúlyt arra fektette, hogy a pénzeszközökkel célszerűen kell gazdálkodni és csak azok nyerhetnek a jövő évben pályázási lehetőséget, akik célszerűen használják az odaítélt pénzeszközöket. 

Továbbra is az első feltételt a kitisztázott adókötelezettségek és az állam iránti adományok jelentik. A második feltétel a dolgozók megtartása. Az új munkahelyeket ez a titkárrság 47,5 millió dinárral fogja támogatni. 

A delibláti Turistico turisztikai vállalat is részesült a titkárság támogatásában. Emlékeztetőként, a szóban forgó Turistico vállalat az, amellyel a BKIK törökbecsei Informatikus Irodája megkezdte együttműködését a turizmus terén. Az idén meglátogatta a BKIK delegációja ezt a vállalatot, és látogatása során egy közös turisztikai kínálat kidolgozásáról született döntés amely magába öleli a magyarok és szerbek közös történelmének és kultúrájának kiemelt fontosságú létesítmények megtekintését is. 

Petar Stamenković, a Turistico vállalat tulajdonosa ez alkalommal ismertette a jelenlévőkkel, hogy ő már sok éve forog a turisztikai részlegben, és nála a világ minden részéről már jártak turisták. 

A fő kínálata az aktív pihenés a természetben, a delibláti-homokpusztán amely védett természeti egységet képez. Közelben van a Kraljevac-tó is. Innentől 50 kilóméterre van Belgrád, a Duna-folyó pedig 15 km-re. 

„Gazdag kínálattal igyekszünk érdekeltetni a hazai turistákat és helyt állni a külföldi piac kielégítésében is, elsősorban a magyar és a szlovák piacot”, mondta Petar Stamenković. Azt is hozzáadta, hogy nehéz időt hagytunk mögöttünk és ennél fogva reményünket fejtjük ki ahhoz hogy a jövőben még sikeresebbek leszünk. 

Ez a kevevári községhez tartozó vállalat kínálatában szállásolási szolgáltatást is találunk, valamint etno étterem csalogató finomságait. 

A támogatási eszközök a kapacitás bővítésére és két úszómedence kiépítésére lesznek felhasználva.