A jövő idegenvezetői - szakképzés

A jövő idegenvezetői - szakképzés

A jövő idegenvezetői - szakképzés

A jövő idegenvezetői - szakképzés 2021/02/18
A jövő idegenvezetői - szakképzés 11:19

Mozaikképek a hazai idegenvezetők szakképzéséről 

Egy szakma egy iskola  ● kibővített képzés 

A mai hivatalos nevén SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium a 2020/2021. tanévtől Turisztikai Technikus képzés keretében készíti fel a turizmus– vendéglátás területén a leendő idegenvezetőket.

A kétéves nappali képzés első félévében többek között a vendéglátóipari ismereteket is elsajátítják a tanulók. A filmösszeállításban így helyet kapnak az új vizsgakövetelmény szerint bevezetett sütés - főzés –felszolgálás szaktantárgyak képei az előző évek hagyományos szakképzéséről tudósító pillanatfelvételek társaságában.

A Budapest XI. kerületi Bikás park közelében található szakiskola 2013 óta nevel turisztikai szakembereket: idegenvezetőket, turisztikai szervezőket és értékesítőket. Az iskola tanulói – a fényképeken is látható idegenvezető szaktanáruk, Szántó Ágnes felkészítésében - évek óta részt vesznek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és Nonprofit Kft.-ja, a Bevásárló Utcák Menedzsmentje ( BUM ) szervezte budapesti turisztikai rendezvényeken. 

Itt tekinthetik meg a SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium video-összeállítását:

 

Bemutatkozik a GUNDEL

„A múlt kötelez, a jövő követel tőlünk.” (Gundel Károly) 

A magyar konyha, gasztronómia, vendéglátás kiemelkedő alakjának, Gundel Károlynak (1883 – 1956) a nevét viselő, most hivatalos nevén BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, idegenforgalmi szakembereket is képez az Üllői út – Ecseri út térségében működő intézményében: https://gundeliskola.hu/

Tanulói idén szakoktatóikkal együttműködve merész vállalkozásra szánták el magukat, amikor részben online oktatással, „távszervezésben”, részben pedig mobiltelefon és kamera segítségével kisfilmet készítettek. 

Az ikonikus Üllői úti Szent Kereszt plébániatemplomtól indulva mutatják be technikumi képzésük környezetét. Érintik a Szederinda vendéglátóipari komplexumot, mely korunk egészségügyi és táplálkozási problémáira keres megoldásokat. Bepillantást engednek a József Attila lakótelep történetének néhány meghatározó időszakába. 

A fiatalok életük első, videó-próba nélküli bemutatója kísérleti jelleggel történt. A korlátozások feloldása természetesen további próbálkozásokra ad majd lehetőséget. Addig is fogadják szeretettel vállalkozó szellemű bemutatkozásukat! 

A bemutatkozó videót itt tekinthetik meg: