A jövőről szólt a vállalkozói fórum

A jövőről szólt a vállalkozói fórum

A jövőről szólt a vállalkozói fórum

A jövőről szólt a vállalkozói fórum 2018/11/30
A jövőről szólt a vállalkozói fórum 09:20
Eredményes munkát végez Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.
 
 
A szervezet XVIII. kerületi tagcsoportja a minap tartotta Vállalkozói Fórumát, ahol Erdődy Viktor elnök nyitóbeszédében kiemelte az önkormányzat szakbizottságainak kamara képviselői által elért eredményes munkát. Kitért arra, hogy a kamarai szolgáltató iroda 70 vállalkozó számára nyújtott kedvezményes Széchenyi hitelhez való jutási lehetőséget.
 
A BKIK – a beruházásokon való helyi vállalkozók minél szélesebb körének részvételén kívül – a képzésre is nagy súlyt helyez. Éppen ezért a tagcsoport támogatta a Pestszentlőrincen 2018. április 27-én megrendezésre kerülő Bókay Országos Biológiaverseny tehetséggondozó programot, valamint  idén a XVIII. kerület is részt vett az újpestiek által szervezett fesztiválon, amely a Mi a pálya? nevet viselte. Az eseményen 2500 pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos diák vett részt. A fiatalok a vegyipar, a gépészet, az elektronika, az elektrotechnika, a távközlés és az informatika ismeretekkel próbáltak közelebbről megismerkedni, illetve az ottani szakemberek segítségével jutottak közelebb a pályaorientáció szempontjából számukra vonzó szakmai ismeretekhez.
 
Erdődy Viktor szintén sikeresnek tartotta a szeptember 26-án megrendezett fogyasztóvédelmi tájékoztatót, amelyen mind a fogyasztók, mind a vállalkozók számos kérdésükre választ kaphattak a Budapesti Békéltető Testület munkatársaitól.
 
 
A vállalkozói fórum résztvevőinek Ughy Attila polgármester beszélt a pestszentlőrinc-pestszentimrei településfejlesztési tervekről, s megemlített olyan sikeresen megvalósult beruházásokat is, mint amilyen például a TUD18 oktatási központ, amely az ott tartott képzésekkel mind a vállalkozók, mind a munkavállalók számára nagy segítséget jelent. A közeljövő tervei közül a polgármester kiemelte a Lőrinci Sportcsarnok küszöbönálló újjáépítését – aminek során gyakorlatilag néhány szerkezeti tartóelem megmaradásával egy vadonatúj sportcsarnok létesül –, valamint a Havanna piac rekonstrukcióját is.
 
Példaértékű az együttműködés Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara között. Többek között erről is beszélt Szatmáry-Jähl Angéla, BKIK Önkormányzati kapcsolatok Kollégiumának vezetője és a BKIK XIX. tagcsoportjának elnöke, a november 15-i vállalkozói fórumon.
 
– Ennek a kitűnő együttműködésnek az eredménye az is, hogy a kamara képviselői az önkormányzat valamennyi szakbizottságának a munkájában részt vesznek, ami azt is elősegíti, hogy a helyi vállalkozók megbízást kaphassanak a kerületi projektek során – mondta a vendégként meghívott Szatmáry-Jähl Angéla.