A kamarai mediáció garancia a biztonságos vitarendezésre

A kamarai mediáció garancia a biztonságos vitarendezésre

A kamarai mediáció garancia a biztonságos vitarendezésre

A kamarai mediáció garancia a biztonságos vitarendezésre 2019/02/26
A kamarai mediáció garancia a biztonságos vitarendezésre 19:30
 
 
Az Echo Tv február 25-i reggeli műsorában a devizahiteseket megkárosító álmediátorok apropóján a BKIK Mediációs és Jogi Koordináció Osztály elnöke elmondta, hogyan tudják az ügyfelek ellenőrizni, hogy valódi mediátorral állnak-e kapcsolatban és mitől lett szakmailag hiteles a kamarai mediáció.
 
A beszélgetésből az is kiderült, hogy az igazi, jól képzett gazdasági mediátorok valóban tudnak segíteni a vitapartnereknek abban, hogy megegyezésre jussanak egymással, hiszen például egy fizetési nehézség rendezése a felek kölcsönös érdeke. dr. Szilágyi András azt is világossá tette, hogy az ügyek mely szakaszában érdemes mediátorhoz fordulni.
 
A BKIK Mediációs Osztályának magasan kvalifikált gazdasági mediátorai a felek együttműködése esetén képesek helyreállítani a megrekedt kommunikációt, és a feleket olyan helyzetbe hozni, hogy a kölcsönös megelégedésükön alapuló egyezség megkötése a hosszadalmas és költséges pereskedés valós alternatívájává váljon. A BKIK többek között ezzel a vitarendezési szolgáltatásával is áll a hazai KKV szektor rendelkezésére.
 
 
Elérhetőségek:
 
BKIK – Mediációs és Jogi Koordinációs Osztály
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefon: (+36 1) 488 2158
 
Elnök:
dr. Szilágyi András
Telefon: +36-70/397-2584