A Prágai Kereskedelmi Kamara alelnökével tárgyaltunk

A Prágai Kereskedelmi Kamara alelnökével tárgyaltunk

A Prágai Kereskedelmi Kamara alelnökével tárgyaltunk

A Prágai Kereskedelmi Kamara alelnökével tárgyaltunk 2020/09/01
A Prágai Kereskedelmi Kamara alelnökével tárgyaltunk 21:13

A V4 országok fővárosainak kereskedelmi és iparkamaráival 2018. áprilisában kötött együttműködési megállapodást a BKIK. A megállapodás végrehajtásaként Dr. Kupcsok Lajos elnöki főtanácsadó 2019. júliusában tárgyalást folytatott a Prágai Kereskedelmi Kamara alelnökével, Pavel Fingerrel és külügyi ágazatának vezetőjével, Alexandr Fikarttal. A tárgyaláshoz együttműködő partnerként csatlakozott a PMKIK, melyet Dr. Vereczkey Zoltán elnök képviselt.

A V4-ek soros elnöki tisztségét 2019 júliusától betöltő Csehország fővárosi kereskedelmi kamarájával lebonyolított tárgyaláson a tárgyaló partnerek elemezték az együttműködési megállapodásban foglalt feladatok végrehajtását.

Egyetértettek abban, hogy a két ország és a V4-ek ténylegesen elérhető piacot jelentenek tagjaik és a regisztrált vállalkozások részére. A kétoldalú export- és beruházásfejlesztés mellett a harmadik országok piacán történő összehangolt fellépés új perspektívát kínál a hozzájuk tartozó vállalkozások számára.

Az elnöki főtanácsadó tolmácsolta a BKIK előzetes meghívását a társkamarának a Budapesten 2019. novemberében tartandó Kamarai Napokra és annak részeként megrendezendő V4/C4 konferenciasorozatra, melyet a prágai kamarai vezetők elfogadtak. A konferencia témái közül a kézműipari területen történő együttműködés fejlesztésének lehetőségei iránt partnereink már előzetesen is jelezték érdeklődésüket.