Átadták a 2021-es mesterleveleket

Átadták a 2021-es mesterleveleket

Átadták a 2021-es mesterleveleket

Átadták a 2021-es mesterleveleket 2021/12/01
Átadták a 2021-es mesterleveleket 16:19

Idén 14-en kaptak arany- ezüst- vagy bronz koszorús mestercímet.

Hagyományosan ünnepélyes keretek között adták át a 2021-es mesterleveleket a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában. Ebben az évben 5 szakmában 40 fő tett sikeres mestervizsgát. A kamara továbbá arany- ezüst- és bronz koszorús mestercímmel ismerte el 14 tapasztalt szakember példamutató munkáját.

„A 171 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara számára kiemelt fontosságú, hogy az üzleti életben, a gazdaságban olyan vállalkozások tevékenykedjenek, legyenek olyan mesterei a szakmájuknak, akik feladatukat a kor elvárásainak, a lehetőségekhez képest a legmagasabb szinten látják el, és tudásukat tovább is tudják adni a jövő generációinak. Hiszen ez szolgálja leginkább a nemzetgazdasági igényeket, a társadalmi elvárásokat” – mondta el megnyitó köszöntőjében Nagy Elek, a BKIK elnöke az átadó eseményen. 

A BKIK aranykoszorús mestercímet adományozott Paróczi Ferenc férfiszabónak, Csatádi János villanyszerelőnek, Mauks Rudolf ipari alpinistának, Tóth Erika Katalin viseletkészítőnek, Gáspárné Vass Mária kozmetikusnak, valamint posztumusz elismerést kapott Szabó Ferenc fodrász. Az ezüstkoszorús mestercímet Molnár Erzsébet kéz és lábápoló, műkörömépítő, Telepy Zoltán ipari alpinista, Tóth Péter autószerelő, Kucsera Zsolt fodrász és Móró Gabriella kozmetikus vehette át. Bronzkoszorús mestercímben részesült Kovács Gergő ipari alpinista, Papasz Cecília Veronika fodrász és Császár Zsuzsanna kozmetikus. 

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az és egy kiszámítható életpálya kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. A mestervizsga hosszú tanulási folyamat eredménye, mely után kitartó, magas szintű munkavégzés és továbbképzés mellett a mesterekből koszorús mestercímmel rendelkező szakember válhat. A mestercímmel rendelkezők 10 év után lehetnek bronz-, 20 év után ezüst-, 30 év után pedig aranykoszorús mesterek. 

A mesterokleveleket László Sándor, a BKIK alelnöke és a vizsgaelnökök, a koszorús mestercímeket Nagy Elek, a BKIK elnöke adta át. Az eseményen köszöntőt mondott Lőrincz Gergely, a BKIK Kézműipari Tagozatának elnöke.

KÉPGALÉRIA