Átadták a 2022-es mesterleveleket

Átadták a 2022-es mesterleveleket

Átadták a 2022-es mesterleveleket

Átadták a 2022-es mesterleveleket 2022/12/14
Átadták a 2022-es mesterleveleket 14:43

Idén 14-en kaptak arany- ezüst- vagy bronz koszorús mestercímet.

Hagyományosan ünnepélyes keretek között adták át a 2022-es mesterleveleket a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában. Ebben az évben összesen 7 szakmában 80-an tettek sikeres mestervizsgát. A kamara arany- ezüst- és bronz koszorús mestercímmel ismerte el 14 tapasztalt szakember példamutató munkáját, illetve a BKIK Kézműipari Tagozat által alapított Aranykéz Emlékplakettet kapott az a kamarai tag, aki kiemelkedő munkát végzett mind a saját szakmai életében, mint a közéleti munkájában.

 

Az arany-, ezüst- és bronzkoszorús mester cím annak 30, 20, illetve 10 év gyakorlattal rendelkező szakembernek adományozható, aki kiemelkedő erkölcsi és szakmai munkásságával meghatározó jelleggel hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez, a tanulóképzéshez és a szakmai utánpótlás neveléséhez. Magatartása, jelleme példamutató vállalkozó társai és a tanulók számára egyaránt. Tudását folyamatosan magas szinten tartja és fejleszti, a szakmában felnövekvő generációk számára is követendő példaként jár elöl.

A BKIK aranykoszorús mestercímet adományozott Szabó László ipari alpinistának, Késmárki György szabónak, Szűts László fogtechnikusnak, Bozsics Katalin fodrásznak, Lengyel Mihály villanyszerelőnek, Varga István alutószerelőnek. Ezüstkoszorús mestercímben Gaál Péter ipari alpinista, Váradi Katalin fodrász, Kapitány Barnabás villanyszerelő, Jakab Krisztina kozmetikus, Mészáros Erika női szabó részesült. A bronzfokozati mestercímmel tüntették ki Juhász Klára kozmetikust, Pasaréti Gábor ipari alpinistát és Kerekes Ágnes fodrászt. Az Aranykéz Emlékplakettet idén Fóti András vihette haza.

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. A mestervizsga sikeres letétele egy hosszú tanulási és gyakorlási folyamat eredménye, amely fontos mérföldkő, de a mesterek számára mégsem jelenti a tanulás végét, ahogyan azoknak a szakembereknek sem, akik ma átvehették a mestervizsga oklevelüket.

A díjátadó eseményen beszédet mondott Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, László Sándor, a BKIK alelnöke és Lőrincz Gergely BKIK Kézműipari Tagozatának elnöke.